Αμέθυστος… Αναστασιάδης

Ε Π Ρ Ε Π Ε ΝΑ παραδοθεί το κείμενο αυτής της στήλης χθες, πολύ ενωρίτερα βεβαίως από το προγραμματισμένο να παρατεθεί ψες υπό του κ. Έιντε στο Λήδρα Πάλας νέο… Δείπνο των κ.κ. Ακιντζί κι Αναστασιάδη. Του οποίου τη διοργάνωση πέτυχαν, οι κ.κ. Άντρος κι Αβέρωφ: Με τις διαδοχικές αυτοπρόσωπες «μυστικές και απόρρητες από τους… δημοσιογράφους και τον λαό» μεταβάσεις τους στα σκλαβωμένα εδάφη.

Και τις διαβεβαιώσεις τους, προς τον εντεταλμένο των Τούρκων Κατακτητών, Τ/κ «πρόεδρο» του Ψευδοκράτους, για τη δημοσίως εκπεφρασμένη ήδη φανερή και μη απόρρητη προθυμία αμφοτέρων των διατεταγμένων κοινοβουλευτικών

τους ομάδων 18+16 ΔηΣυ &ΑΚΕΛ να υποταχθούν στις εντολές του. Και να υποτάξουν, ως πλειοψηφία 34 έναντι 22, τη Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις τουρκικές απαιτήσεις:

Περί ταπεινωτικής κι αναδρομικής - 67 ετών - αποκήρυξης κι ατίμωσης του… Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950. Αντί, λοιπόν, για επανάληψη των… μαθηματικής ακρίβειας προβλέψεων που η στήλη δημοσίευσε χθες υπό τον τίτλο «Απόψε η… απλή μέθοδος των τριών», χρησιμότερη ίσως αποβεί η αναδημοσίευση όσων έγραφε η στήλη στις 9 παρελθόντος Ιανουαρίου. Δηλαδή τρεις μέρες πριν από την επικείμενη τότε Πενταμερή της Γενεύης, υπό τον τίτλο «Πάντοτ’ έπινε ο Αναστασιάδης»:

«Π Ρ Ο Τ Ο Υ ΜΕΤΑΒΕΙ στη Γενεύη ο ΠτΔ κ. Αναστασιάδης, μάθαμε απ’ τις εφημερίδες του Προεδρικού, (α) την «Αλήθεια», (β) τον «Πολίτη» και (γ) απ’ τη «Χαραυγή» της ηγεσίας του ΑΚΕΛ - επειδή αυτές συντονισμένες το ανέδειξαν στ’ άρθρα και στα σχόλιά τους - ότι:

- ΕΝΑΣ της Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης, ο Πάφου Γεώργιος, είχε αναφέρει σε ομιλία του ότι ΔΕΝ συμμερίστηκε τις διαδόσεις πως οι υποχωρήσεις Αναστασιάδη στις απαιτήσεις των Τούρκων, κατά το Δείπνο της 1ης Δεκ. 2016 με τους κ.κ. Έιντε και Ακιντζί, που έτεκαν την επικείμενη Γενεύη της 12ης Ιαν. 2017, οφείλονταν στο ότι ο κ. Αναστασιάδης ήταν, δήθεν, πιωμένος και… μεθυσμένος!

Φ Ρ Ο Ν Ο Υ Μ Ε , έχοντας 36χρονη προσωπική δημοσιογραφική γνώση και του κ. Αναστασιάδη, απ’ το 1981 που πρωτοεξελέγη βουλευτής του ΔηΣυ, ότι: Τα περί «πιωμένου» και τα περί «μεθυσμένου» διαδιδόμενα, αποτελούν διπλή ανοησία:

- ΠΡΩΤΟΝ : ΑΝΟΗΤΗ κι ανεπιτυχή προσπάθεια μείωσης ενός πολιτικού, ο οποίος ανέκαθεν ήταν γνωστής κατανάλωσης ουίσκι νηφαλιότατος. Ο ίδιος το δημοσιοποιούσε κι από τηλεοράσεως. Και το πρότεινε, μάλιστα, προς όλους, για συγκεκριμένη ποσότητα ουίσκι σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Με τη γνωστή σε όλους προτίμησή του, εξελέγη βουλευτής. Εξελέγη πρόεδρος του ΔηΣυ. Εξελέγη ΠτΔ. Και μ’ αυτή λειτούργησε, σε όλη την πολιτική του σταδιοδρομία. Και δεν ήταν, ούτε είναι, ο μόνος.

- ΠΟΛΥ πιο καταναλωτής αλκοόλ υπήρξε ως γνωστόν - πασίγνωστον - όταν μάλιστα διηύθυνε επιτυχώς και τις πολεμικές επιχειρήσεις όλων των Ελευθέρων Λαών εναντίον του Ναζισμού, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ στον Β΄ Παγκ. Πόλεμο.

- ΕΞΑΛΛΟΥ: Κανείς δεν απέδωσε ποτέ την πολιτική Κληρίδη στις… ποσότητες ζιβανίας κι όλων των άλλων ποτών, συν καπνού σιγαρέτων, πίπας και πούρων, που κατανάλωνε, πανδήμως υπερήφανος κι εκθειαζόμενος γι’ αυτό, ο επί 10ετίαν ΠτΔ κι επί μισό και πλέον αιώνα κορυφαίος πολιτικός, αείμνηστος Γλαύκος Ι. Κληρίδης…

- ΔΕΥΤΕΡΟΝ : ΑΝΟΗΤΟ… άλλοθι. Διότι: Η πολιτική Αναστασιάδη, πολιτική υποταγής σε σημαντικό μέρος των τουρκικών αξιώσεων για τη «λύση», ήταν ανέκαθεν απολύτως νηφάλια. Διαχρονικά μεθοδευμένη. Μ’ επίμονη συνέπεια. Και συνειδητή: Τού κ. Αναστασιάδη επιλογή: Και πριν, και κατά, και μετά το Σχέδιο Ανάν (2002-2004), κι έκτοτε και τώρα (2017) που ήδη βρίσκεται στη Γενεύη ο κ. Αναστασιάδης.

Την οποία ο ίδιος ε-π-έ-λ-ε-ξ-ε και στη Συμφωνία του Δείπνου της 1ης Δεκ. 2016. Με πλήρως νηφάλια κι ακραιφνώς αμέθυστη, διαχρονικά αναστασιαδικότατη, λογική. Για να ικανοποιήσει και τις διαδικαστικές απαιτήσεις των κ.κ. Ακιντζί κι Ερντογάν»… («ΕΙΡΗΣΘΩ» Δευτέρας 9.1.2017).
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα