Πρωταθλήτρια χειμώνα η Νάπολι

Φιλοδώρησε με πέντε τέρματα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Φροζινόνε
Σιγά μην άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη! Η Νάπολι συνέτριψε 5-1 εκτός έδρας τη Φροζινόνε και είναι πρωταθλήτρια χειμώνα της Serie A΄, καθώς κλείνει τη 19η αγωνιστική στην κορυφή της βαθμολογίας! Για να συμβεί αυτό, έπρεπε να ηττηθούν εντός έδρας η Φιορεντίνα (1-3 από τη Λάτσιο), αλλά κυρίως η Ιντερ που υπέστη... ηλεκτροσόκ (0-1 από τη Σασουόλο στις καθυστερήσεις). Από ελληνικής πλευράς, τρεις παίκτες ήταν βασικοί και

αναντικατάστατοι.

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης στην εντυπωσιακή νίκη (2-0) της Τζένοα επί της Αταλάντα στο Μπέργκαμο, ο Μάριος Οικονόμου της Μπολόνια στην ήττα (0-1) από την Κιέβο, τέλος ο αρχηγός της Βερόνα Βαγγέλης Μόρας στην εντός έδρας ήττα (0-1) από την Παλέρμο. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει τη Βερόνα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, 11 βαθμούς μακριά από τη σωτηρία, που θα ισοδυναμεί με «θαύμα».

Σε επαναληπτικό η Τότεναμ
Με πέναλτι του Χάρι Κέιν στο 89΄ η Τότεναμ ισοφάρισε 2-2 τη Λέστερ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» κι έτσι η πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας θα κριθεί σε επαναληπτικό στο «Κινγκ Πάουερ». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Έρικσεν στο 8΄, αλλά οι Βαλισέφσκι (19΄), Οκαζάκι (48΄) γύρισαν το ματς σε 1-2 για τις «Αλεπούδες» που έπαιξαν χωρίς τα δύο μεγάλα αστέρια τους, Μαχρέζ και Βάρντι. Ομως, το αμφιλεγόμενο πέναλτι που δόθηκε στο 88΄ σε χέρι του Ντάιερ, έδωσε το δικαίωμα στην Τότεναμ να ελπίζει.

Βαθμολογικό άλμα
Βαθμολογικό άλμα πραγματοποίησε η Ναντ στο σαμπιονά, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Σεντ Ετιέν στο «Μποζουάρ» για την 20ή αγωνιστική. Τα «καναρίνια» βρέθηκαν πίσω στο σκορ μετά το γκολ που σημείωσε με πέναλτι στο 14ο λεπτό ο Ρου, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας ανέτρεψαν την κατάσταση και με γκολ των Αουντέλ, Σίγκθορσον πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη επί ενός δυνατού φέτος αντιπάλου, ανεβαίνοντας στην ένατη θέση και πλησιάζοντας τους «στεφανουά» στους δύο βαθμούς.

Σε διάστημα τριών λεπτών
Σοσιεδάδ χαμογελάει (επιτέλους), Βαλένθια παραμένει σε... λήθαργο! Με δύο τέρματα του Τζόναθας σε διάστημα τριών λεπτών (79-82') οι Βάσκοι πανηγύρισαν μεγάλη νίκη κόντρα στις νυχτερίδες (2-0) για τη 19η αγωνιστική της Primera Division!

Κάπως έτσι πήραν το πρώτο τους τρίποντο, ύστερα από σερί έξι αγώνων και παράλληλα σημαντική βαθμολογική «ανάσα» Από την άλλη, η εποχή Νέβιλ δεν εξελίσσεται καθόλου καλά, δεδομένου πως η Βαλένθια έμεινε χωρίς νίκη για όγδοο(!) παιχνίδι στο πρωτάθλημα και παραμένει λίγο πάνω απ' την επικίνδυνη ζώνη υποβιβασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα