Πρωταθλητής με μόλις ένα παιχνίδι ο Ντομίνγκος Πασιένσια!

Με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ουκρανίας από τη Σαχτάρ Ντονέτσκ του Λουίς Κάστρο η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Πορτογαλίας (Rádio e Televisão de Portugal) έκανε ένα αφιέρωμα στους προπονητές της χώρας, οι οποίοι έχουν πάρει τίτλους στο εξωτερικό.

Σε αυτήν κυριαρχεί φυσικά ο Ζοζέ Μουρίνιο με πρωταθλήματα σε Αγγλία, Ιταλία και Ισπανία, ενώ υπάρχουν και τα ονόματα των Λεονάρντο Ζαρντίμ (Ελλάδα, Γαλλία), Πάουλο Σόουζα (Ισραήλ, Ελβετία), Πάουλο Φονσέκα (Ουκρανία), Βίτορ Περέιρα, Μάρκο Σίλβα, Πάουλο Μπέντο (όλοι Ελλάδα), Ζορζ Κόστα (Ρουμανία), Αρτούρ Ζορζ (Γαλλία).

Στις 12 ευρωπαϊκές

χώρες που το πρωτάθλημα έχει καταλήξει σε ομάδα με Πορτογάλο προπονητή περιλαμβάνεται και η Κύπρος, κατά τα φαινόμενα όμως στην RTP έχουν έναν εντελώς ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο να… απονέμουν τίτλους.

Σύμφωνα λοιπόν με τη λίστα τους, στο νησί της Αφροδίτης πρωταθλητές έχουν στεφθεί δύο Πορτογάλοι προπονητές -αμφότεροι με τον ΑΠΟΕΛ. Ο πρώτος είναι ο 52χρονος σήμερα Πάουλο Σέρτζιο, ο οποίος είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία το καλοκαίρι του 2013 μετά την αποχώρηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πρόλαβε να οδηγήσει τους «γαλαζοκίτρινους» σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος, πριν αντικατασταθεί από τον Γιώργο Δώνη.

Αναμφίβολα μια πολύ… γενναιόδωρη προσέγγιση, η οποία ωστόσο ωχριά μπροστά στη δεύτερη περίπτωση. Αυτή αφορά τον 51χρονο σήμερα Ντομίνγκος Πασιένσια, που για τους συμπατριώτες του έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Κύπρου την περίοδο 2015/16, μολονότι κάθισε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ μόνο στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ερμή, αφού ακολούθως τη σκυτάλη παρέλαβε ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Το πλέον οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι πως από τη σχετική λίστα απουσιάζει ο μοναδικός Πορτογάλος τεχνικός που όντως πανηγύρισε με το τρόπαιο του πρωταθλητή στα χέρια του: ο Μπρούνο Μπαλταζάρ.

Ο 42χρονος Πορτογάλος ήταν στην τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ για τις τελευταίες επτά αγωνιστικές των πλέι οφ την περίοδο 2017/18, αλλά για κάποιον λόγο (προφανή μόνο στην RTP) δεν θεωρείται ότι κατέκτησε πρωτάθλημα στην Κύπρο και ας έχει μόνος του περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος στη χώρα μας απ’ όσα αθροιστικά οι άλλοι δύο συμπατριώτες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα