Οι προκλήσεις του νέου Υπουργού Ενέργειας

·         Σε γνωστοποίηση της απόφασής του να παραχωρήσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Ενέργειας προχώρησε αυτήν την εβδομάδα ο Γιώργος Λακκοτρύπης. Πρόκειται για τον μακροβιότερο Υπουργό της Κυβέρνησης Αναστασιάδη. Αποχωρεί σε μια χρονική συγκυρία που το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται στον πάγο.

·     Η ονοματολογία για διαδοχή του κ. Λακκοτρύπη στο Υπουργείο Ενέργειας συνεχίζεται, αλλά όποιος ή όποια αναλάβει το πηδάλιο του Υπουργείου θα κληθεί το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσει μια σειρά από άλυτα ζητήματα και προκλήσεις, προκειμένου η Κυπριακή Δημοκρατία

να συνεχίσει απρόσκοπτα τον ενεργειακό της σχεδιασμό.

·         Η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα τόσο σε διπλωματικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο στην Ανατολική Μεσόγειο είναι έντονη. Όποιος κληθεί να σηκώσει στους ώμους του το βάρος της ευθύνης χάραξης ενεργειακής πολιτικής, οφείλει να είναι, αφενός, καλά ενημερωμένος για το διεθνές ενεργειακό σύστημα, και, αφετέρου, να έχει την ικανότητα ανάλυσης και εκτίμησης του γεωπολιτικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο θα κινηθεί.

·     Πρώτο και κύριο μέλημα Κυβέρνησης και Υπουργείου Ενέργειας θα πρέπει να είναι φυσικά η διασφάλιση της παραμονής εταιρειών στην Κυπριακή ΑΟΖ και η ολοκλήρωση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, των αναβληθεισών γεωτρήσεων, ανεξαρτήτως της πορείας εξέλιξης του Κυπριακού. Ακολούθως, τα ανοιχτά μέτωπα είναι σημαντικά, αλλά όχι δυσεπίλυτα.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί. 

Keywords
Τυχαία Θέματα