Πρόσθετα μέτρα Αστυνομίας για το εορταστικό τριήμερο

Το πρώτο καλοκαιρινό εορταστικό τριήμερο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Εκατοντάδες παραθεριστές αναμένεται να κατακλύσουν τις παράλιες πόλεις της Κύπρου για τη μεγάλη γιορτή του Κατακλυσμού.

Στόχος της αστυνομίας, είναι ένα αναίμακτο τριήμερο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι διαταγές επιχειρήσεων, επικεντρώνονται σε δύο βασικούς άξονες και αφορούν

την ασφαλή διακίνηση στο οδικό δίκτυο και την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους.

Τόσο η τροχαία Αρχηγείου, καθώς και τα Επαρχιακά Τμήματα Τροχαίας, βρίσκονται ήδη επί ποδός για πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων και απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης, καθώς και για παροχή βοήθειας στο κοινό κατά τις διακινήσεις του.

Τα μέτρα, περιλαμβάνουν εντατικοποίηση των μηχανοκίνητων περιπολιών σε αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες και αυξημένη παρουσία των μελών της Τροχαίας στο οδικό δίκτυο των Πόλεων και της Υπαίθρου που οδηγούν στα παράλια και τα ορεινά θέρετρα.

«Με στόχο να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του κοινού και ένα αναίμακτο τριήμερο, μακριά από τροχαία δυστυχήματα και τραυματισμούς, ιδιαίτερη έμφαση θα δίνεται στις παραβάσεις που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος και την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, παραβάσεις που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων», αναφέρεται από την Αστυνομία.

Την Δευτέρα, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα πρόληψης κατά την επιστροφή του κοινού από τις παράλιες πόλεις, τα οποία θα εντατικοποιηθούν το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα