Προσπάθεια και από τη ΣΕΚ για άρση αδιεξόδου στην Παιδεία

Με ανακοίνωσή της, η ΣΕΚ αναφέρει, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, πως «η ΣΕΚ είναι στη διάθεσή τους για άρση του αδιεξόδου και επίτευξη λύσης που θα οδηγεί στη διαβούλευση και τον διάλογο».

«Ήδη τις τελευταίες μέρες καταβλήθηκε μια συγκροτημένη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και από τα όσα έχουμε εισπράξει θέλουμε να πιστεύουμε πως τα δύο μέρη είναι πολύ κοντά στη λύση», αναφέρεται.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε η κρίση στον χώρο της δημόσιας παιδείας η ΣΕΚ επέλεξε να είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο απέφυγε να επιρρίψει ευθύνες στον οποιονδήποτε.

Απλώς περιορίστηκε να δηλώσει πως:-

(α) «η δημόσια παιδεία είναι περιουσία της κοινωνίας που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής»,

(β) «ο στοχευμένος – δομημένος διάλογος δίδει πάντα λύσεις, γιατί στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» και ότι

(γ) «το δικαίωμα της απεργίας είναι ιερό, απαραβίαστο και συνταγματικά κατοχυρωμένο».

Σήμερα που βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης, χωρίς να παραλείπουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο της παιδείας, επαναλαμβάνουμε τις πιο πάνω αρχές και δηλώνουμε τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις πως η ΣΕΚ είναι στη διάθεσή τους για άρση του αδιεξόδου και επίτευξη λύσης που θα οδηγεί στη διαβούλευση και τον διάλογο.

Ήδη τις τελευταίες μέρες καταβλήθηκε μια συγκροτημένη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση και από τα όσα έχουμε εισπράξει θέλουμε να πιστεύουμε πως τα δύο μέρη είναι πολύ κοντά στη λύση.

Η ΣΕΚ θα συνεχίσει να είναι στη διάθεσή τους, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα