Ιδού το υπόμνημα των εκπαιδευτικών στον προεδρεύοντα Βουλής-pics

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις επέδωσαν πριν λίγο υπόμνημα στον Προεδρεύοντα της Βουλής Αδάμο Αδάμου, καθώς ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Δημήτρης Συλλούρης πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ουγγαρία.

Στο υπόμνημα που παρέδωσαν οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν, μεταξύ άλλων, την ετοιμότητά τους για ουσιαστικό διάλογο, με σκοπό την έξοδο από την κρίση στην Παιδεία.

Επίσης, αναφέρονται οι λόγοι της απεργίας

και συγκεκριμένα γίνεται λόγος για επιβαλλόμενο διάλογο που δεν λύνει τα προβλήματα του σχολείου και μειώνουν την ποιότητά του.

Στο υπόμνημα γίνεται αναφορά, επίσης, στους 200 εκπαιδευτικούς που οδηγούνται στην ανεργία, ενώ μιλούν για απαξίωση και εξευτελισμό των εκπαιδευτικών.

Τέλος, αναφέρεται ότι η παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής μπορεί να είναι καταλυτική για ομαλοποίηση της κατάστασης.

Να θυμίσουμε ότι κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα το πρωί μέχρι και αύριο τα σχολεία σε όλη την Κύπρο, καθώς οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης κατέρχονται σε 48ωρη απεργία.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, όπως αναφέρουν, για τις αποφάσεις «που ετσιθελικά και ερήμην τους» έλαβε η Κυβέρνηση την 4η Ιουλίου 2018.

Εξάλλου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ενημέρωσε χθες τους γονείς ότι, εν όψει της απεργίας των εκπαιδευτικών, δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει, κατά τη διάρκεια της απεργίας, ασφάλεια και προστασία εντός των σχολικών χώρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα