Οι ανησυχίες της Κύπρου για μεταναστευτικό έφεραν τον Αβραμόπουλο

Τις ανησυχίες της Κύπρου, εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, αναμένεται να μεταφέρουν στον Επίτροπο της Ε.Ε. για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια Δημήτρη Αβραμόπουλο, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η διυπουργική Επιτροπή, της οποίας προεδρεύει ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Δικαιοσύνης.

Ο

κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο, και η εδώ έλευσή του αποτελεί άμεση ανταπόκριση της Ε.Ε. και ένδειξη ότι οι ανησυχίες της Κύπρου έχουν εισακουστεί και θα δρομολογηθούν λύσεις που θα μετουσιώνουν σε πράξη την αλληλεγγύη της Ένωσης, όπως ανέφερε χθες στο SigmaLive ο Υπουργός Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η Κύπρος αναμένεται να θέσει ενώπιον του κ. Αβραμόπουλου τις έντονες ανησυχίες της για το μεταναστευτικό πρόβλημα, καθώς η χώρα μας έχει καταστεί πλέον πρώτης γραμμής προορισμός για τους μετανάστες και δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και μεταναστών κατ’ αναλογία κατοίκων στην Ευρώπη.

Η επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου είναι απόρροια της έντονης ανησυχίας που υπάρχει στην Κύπρο και εκφράστηκε σε Υπουργική Σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, στις συνομιλίες που θα έχει ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τη Μετανάστευση, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο μεταναστευτικό ζήτημα, θα μεταβιβαστούν οι ανησυχίες της Κυβέρνησης, ενώ αναμένεται να εκφραστεί και η αντίθεση στο να εγκατασταθεί στην Κύπρο χώρος υποδοχής προσφύγων.

Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθεί και η έντονη, επίσης, ανησυχία της χώρας μας για ενδεχόμενη νέα μεταναστευτική κρίση εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στη Συρία, αλλά και να τονιστεί η ιδιομορφία της Κύπρου, που δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση.

Ακόμη, η Κύπρος θα ζητήσει από την Ε.Ε. βοήθεια σε θέματα τεχνογνωσίας επί του ζητήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα