Πυρκαγιά Πρωταράς:Aεροσκάφος στη μάχη με φλόγες(pics/vid)

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν το μεσημέρι του Σαββάτου μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον Πρωταρά και συγκεκριμένα στην περιοχή Λαξιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι και 5 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στην περιοχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στη μάχη με τις φλόγες επιστρατεύτηκε επίσης αεροσκάφος του Τμήματος Δασών που έκανε προέβη σε αρκετές ρίψεις νερού.

Διαβάστε επίσης: Εργάτες: Τραυματισμός πυροσβέστη κατά την κατάσβεση φωτιάς

Στην περιοχή επιχείρησε επίσης και μία φορητή μονάδα του Tμήματος Δασών.

Διαβάστε επίσης: Πυρκαγιά

Εργάτες: Επιχειρούν πτητικά μέσα–Κάηκε «βοηθητικό»

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, δήλωσε ότι η πυρκαγιά είναι υπό πλήρη έλεγχο ..

Κάηκαν νάιλον από θερμοκήπια, αποκαλάμες καθώς και ακακίες. Συνολικά κάηκαν 4 εκτάρια άγριας βλάστησης.

Tο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς ήταν αρκετά δύσκολο επειδή η περιοχή δεν είναι εύκολα προσβάσιμη στα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή και στην περιοχή έσπευσαν και μέλη του ΤΑΕ για να διερευνήσουν κατά πόσο η πυρκαγιά οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα.

Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Αμμοχώστου: Τεράστια η ευθύνη του Δήμου για τη σημερινή πυρκαγιά

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα 1η Ιουλίου στην περιοχή Λαξιά Παραλιμνίου, αποδεικνύει ότι εν μέσω θέρους οι αρμόδιοι αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εστία της πυρκαγιάς αποτέλεσε ένα γνωστό στις τοπικές αρχές, σημείο απόρριψης εξαιρετικά εύφλεκτων υλικών, τα οποία παρά τα επανειλημμένα αιτήματα κατοίκων της περιοχής, ο Δήμος δεν απομάκρυνε.

Χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση αρχικά των κατοίκων της περιοχής και της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και το Τμήμα Δασών.

Στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν την πυρκαγιά, δύο πυροσβέστες κινδύνεψαν, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχαν χειρότερες συνέπειες, αν δεν επενέβαινε άμεσα πτητικό μέσο.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, κ. Μιχάλης Παράσχος, δήλωσε:

"Η ευθύνη για το σημερινό περιστατικό ανήκει εξ` ολοκλήρου στη Δημοτική Αρχή που κωφεύει διαρκώς στις φωνές των κατοίκων. Απαιτούμε όχι μόνο εξηγήσεις για την έως τώρα ολιγωρία, αλλά και συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι σχεδιάζει να κάνει. Σήμερα δε θρηνούμε δύο πυροσβέστες, επειδή παρενέβη έγκαιρα πτητικό μέσο. Το ότι για να γίνει αυτό, όμως, χρειάστηκε η παρέμβαση του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και το μη συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών."

Στο πάνω μέρος της είδησης, δείτε βίντεο από την περιοχή της πυρκαγιάς, που αναρτήθηκε στο Youtube από το SotiraNews

Keywords
Τυχαία Θέματα