Προσηλωμένη η Μ. Βρετανία στο Κυπριακό λέει ο Μάθιου Κιντ

Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Μάθιου Κιντ επανέλαβε απόψε την προσήλωση της χώρας του στην επίτευξη του στόχου επίλυσης του Κυπριακού και εξήρε τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για τις προσπάθειες που καταβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Κιντ, ο οποίος επέστρεψε και πάλι στην Κύπρο όπου είχε υπηρετήσει από το ίδιο αξίωμα για την περίοδο 2010 – 2014, μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης

της Ύπατης Αρμοστείας για τα 90α γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ, στη Λευκωσία, στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Αναφερόμενος στους στενούς οικονομικούς και κοινωνικούς δεσμούς που υπάρχουν μεταξύ ΗΒ και Κύπρου, είπε ότι θα ήθελε να συμβάλει για να υλοποιηθούν οι ελπίδες της χώρας του για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Κύπρο και τους Κύπριους και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ευημερίας και της ασφάλειας της.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη του Αγγλοκυπριακού Θεάτρου ACT έδωσαν μια γεύση από Σέξπιρ στο χώρο, ντυμένοι με κοστούμια και παίζοντας μουσικά όργανα της εποχής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα