Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση "Παραιτηθείτε" στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση πολιτών με σύνθημα «Παραιτηθείτε», ενάντια στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε ως μήνυμα αντίθεσης προς την γενικότερη πολιτική που ασκεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον ενάμιση χρόνο της διακυβέρνησής της.

Αυτή την ώρα ο κόσμος έχει διαλυθεί σχεδόν πλήρως, με τους δρόμους γύρω από την πλατεία να έχουν ανοίξει για τα διερχόμενα οχήματα και την

κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά.

Στο διαδικτυακό κάλεσμα που είχαν απευθύνει πριν από λίγες ημέρες οι διοργανωτές με σχετικό event στο Facebook, είχαν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν πάνω από 15.000 άτομα, με τους διοργανωτές όμως να αναφέρουν ότι μετά τις 20:00 ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί ήταν περίπου στις 8.000.

Από τα ηχεία που είχαν στηθεί, ακούγονταν προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που όπως λένε οι διοργανωτές, δεν τηρήθηκαν.

Στη σελίδα τους οι διογρανωτές αναφέρουν:

«Ζητάμε ΑΛΛΑΓΗ πολιτικής ΤΩΡΑ.

Ζητάμε επιτέλους ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ χωρίς ΕΧΘΡΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στην υπόλοιπη ΕΥΡΩΠΗ.

Ζητάμε την γρήγορη ΕΞΟΔΟ της Ελλάδας από τα Μνημόνια στα ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Ζητάμε ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ και των νέων ΕΜΜΕΣΩΝ και ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις... "Αυταπάτες" κάποιων ανεύθυνων πολιτικών».

Το θέμα έχει απασχολήσει την πολιτική ατζέντα της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση να ανταλλάσσουν δημόσια κατηγορίες.

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι πίσω από την κατ’ επίφασιν ακομμάτιστη ταυτότητα των διοργανωτών κρύβεται η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Non paper που κυκλοφόρησε από το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για υιοθέτηση πολιτικού σχεδίου από τη Νέα Δημοκρατία με βασικό άξονα «οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση».

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά, το εν λόγω σχέδιο είναι «πολύ της μόδας αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου».

Έντονη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

Το γάντι σήκωσε η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με το non paper, αλλά και τις σκληρές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «αναρωτιόμαστε με ποια Κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με της Βενεζουέλας μήπως;».

Επιπλέον, τονίζει ότι «είναι φανερό ότι (η κυβέρνηση) βρίσκεται εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες και απαντά μέσω πηγών από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία».

«Ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του παραμένουν απομακρυσμένοι από τα προβλήματα των πολιτών, που οι ίδιοι δημιούργησαν με τα ψέματα και την ανικανότητά τους. Προκαλούν τους πολίτες που τους πίστεψαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην πιο ανίκανη, δογματική και καθεστωτική Κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Όλοι γνωρίζουν τις σχέσεις τους με τη διαπλοκή, όλοι γνωρίζουν ότι κερνάνε καφέ εκείνους που κατά τα άλλα καταγγέλλουν ως διαπλοκή. Αυτή είναι η Κυβέρνηση. Συνασπισμός του ψέματος, της ανικανότητας και της διαπλοκής» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Follow @christos_mich

Παρακολουθείστε τη σχετική συζήτηση που διεξάγεται ζωντανά στο twitter

#paraititheite Tweets

Keywords
Τυχαία Θέματα