Προς ολοταχώς για πολυμερή διάσκεψη στο Κυπριακό

Άμεση επανεκκίνηση των συνομιλιών αποφάσισαν Αναστασιάδης και Ακιντζί μετά το δείπνο που παρέθεσε για τους δυο ηγέτες ο Έσπεν Μπάρθ Έιντε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών οι δυο ηγέτες έδωσαν ήδη οδηγίες στους διαπραγματευτές τους, να επαναρχίσουν άμεσα τις συναντήσεις, με στόχο να επιτευχθεί η απαραίτητη πρόοδος και συγκλίσεις, σε όλα τα εκκρεμούντα ζητήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών:

Απόψε ο Ελληνοκύπριος ηγέρης,κ. Νίκος Αναστασιάδης

και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, κ. Μουσταφά Ακιντζί, συναντήθηκαν στην οικία της επικεφαλούς του ΟΗΕ στην Κύπρο, σε δείπνο το οποίο παρέθεσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. ΟΗΕ κ.Έιντε.

Οι δυο ηγέτες έκαναν αξιολόγηση της σημερινής κατάστασης πραγμάτων σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις και αντάλλαξαν απόψεις για το πως θα προχωρήσει η διαδικασία. Οι ηγέτες, αποφάσισαν άμεση επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων και έδωσαν οδηγίες στους διαπραγματευτές τους να συνεχίσουν τις συναντήσεις έτσι ώστε να επιτευχθούν περαιτέρω πρόοδος και συγκλίσεις σε όλα τα εκκρεμούντα ζητήματα, χιαστή. Οι ηγέτες θα συναντηθούν επίσης όπως προκύπτει από τις εξελίξεις.

Σε ταύτιση με την κοινή θέση ότι θα πρέπει να φτάσουν σε μια συνολική διευθέτηση το συνομότερο δυνατόν, αποφάσισαν επιπλέον ότι τηα συναντηθούν στην Γενεύη στις 9 Ιανουαρίου 2017. Στις 11 Ιανουαρίου θα ανταλλάξουν χάρτες. Από τις 12 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει Συνέδριο πάνω στην Κύπρο με την πρόσθετη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων. Άλλα σχετικά-εμπλεκόμενα μέρη θα προσκληθούν όπως χρειαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα