Θέματα της Λάρνακας συζήτησε ο Α.Μιχαηλίδης με ΣΕΚ

Θέματα που αφορούν το λιμάνι της Λάρνακας, την ανάπτυξη της πόλης και την αύξηση θέσεων εργασίας στον Δήμο συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης που είχε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λάρνακας Αλέξης Μιχαηλίδης με τον Επαρχιακό Γραμματέα και τους κλαδικούς υπεύθυνους της ΣΕΚ.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι στη συνάντηση ο Αλέξης Μιχαηλίδης «παρουσίασε συνοπτικά το εκλογικό του πρόγραμμα και ακολούθησε συζήτηση για τα φλέγοντα θέματα της αύξησης

των θέσεων εργασίας στην πόλη, εργατικά θέματα του Δήμου Λάρνακας και θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης».

Στο θέμα του λιμανιού Λάρνακας, όπως αναφέρεται, «υπήρξε ομοφωνία ότι δεν μπορεί να αποβεί χρήσιμο προς όφελος της πόλης αν το λιμάνι δεν είναι πολλαπλής χρήσης και κάθετη διαφωνία με την εξέλιξη του περιορισμού της εμπορικότητας του με τη μείωση των φορτίων που θα διαχειρίζεται, του γνωστού πλαφόν».

Όσον αφορά το θέμα της χρήσης του λιμανιού από τις ενεργειακές εταιρείες ως διακομιστικό σταθμό για την εξυπηρέτηση πλατφόρμων για γεωτρήσεις, «η ΣΕΚ ανέφερε ότι πλην της λάσπης και των αποβλήτων αλλά και με πλήρη τήρηση των όρων προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, θα μπορούσε η πόλη να δεχθεί την παρουσία των ενεργειακών εταιρειών».

Για τα εργασιακά θέματα του Δήμου Λάρνακας, η ΣΕΚ ενημέρωσε τον Αλέξη Μιχαηλίδη «για τη σοβαρή υποστελέχωση που υπάρχει στον Δήμο και στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, υποστήριξε ότι πρέπει άμεσα να γίνουν προσλήψεις σε πολλές θέσεις κλειδιά για την εύρυθμη λειτουργία των δύο Οργανισμών, ενώ έγινε αναφορά στα χαμηλά επίπεδα του ηθικού και της παραγωγικότητας των υπηρεσιών».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λάρνακας «διαβεβαίωσε ότι το θέμα βρίσκεται στην ύψιστη του προτεραιότητα και πως προσβλέπει στην πλήρη αξιοποίηση των στελεχών και των εργατών του Δήμου. Διαβεβαίωσε επίσης ότι σε περίπτωση εκλογής του θα διασφαλιστεί η δικαιοσύνη, ή αντικειμενικότητα, ή αξιοκρατία και θα δίνονται ίσες ευκαιρίες στους ήδη εργαζόμενους στον Δήμο για ανέλιξη, αλλά και σε όσους θα αιτούνται εργοδοσίας στον Δήμο».

Όσον αφορά τα θέματα ανάπτυξης της πόλης, ο κ. Μιχαηλίδης «διαπιστώνει ότι υπάρχει ένα νέο κλίμα ευκαιριών αλλά και σημαντική προοπτική για επενδύσεις από ξένους στη Λάρνακα, ωστόσο παρατήρησε ότι υπάρχει κωλυσιεργία στην αδειοδότηση των μεγάλων αναπτύξεων που χρειάζονται χειρισμού κατά παρέκκλιση από την αρμόδια επιτροπή του κράτους. Ο νέος Δήμαρχος θα πρέπει με δυναμισμό να πιέζει τις αρμόδιες υπηρεσίες για έκδοση των αδειών ώστε να μην καθυστερούν οι επενδύσεις και να χάνει η Λάρνακα το καλό της όνομα ως τόπος φιλόξενος στους ξένους επενδυτές».

Ο κ. Μιχαηλίδης διαβεβαίωσε ότι «πολλές από τις απόψεις τις ΣΕΚ θα συμπεριληφθούν στο εκλογικό του πρόγραμμα και τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη Λάρνακα του μέλλοντος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα