Πρόεδρος ΠΑΣΥΞΕ:Ξενοδοχεία ζητούν να επαναλειτουργήσουν μετά τις 20 Ιουνίου

Την ανάγκη να προετοιμαστούν τα ξενοδοχεία σε δύο συγκεκριμένους τομείς εξήγησε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συλλόγου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Χάρης Λοΐζίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, μετά από πληροφορίες ότι αριθμός ξενοδόχων ζητούν όπως τα ξενοδοχεία επαναλειτουργήσουν στις 20 Ιουνίου.

Διαβάστε:Τουρισμός: Τα «αγκάθια» και οι πρώτες πτήσεις

Ο κος Λοΐζίδης,

ανέφερε πως «η  πραγματικότητα είναι ότι ο χρόνος που είχαμε προγραμματίσει να γίνει το άνοιγμα των ξενοδοχείων τοποθετείτο κάπου στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Για κάποιους λόγους, η επιδημιολογική ομάδα μαζί με την Κυβέρνηση αποφάσισαν να επισπεύσουν αυτή την ημερομηνία, για την 1 Ιουνίου».

«Θα προσπαθήσουν κάποιοι να ανοίξουν αλλά η πραγματικότητα είναι ότι χρειάζεται αρκετή προετοιμασία, κυρίως σε δύο τομείς. Το ένα είναι ανοίξουν τα κτίρια-τα ξενοδοχεία, γιατί χρειάζεται μεγάλη διαδικασία να προετοιμαστούν, να απολυμανθούν και να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά», είπε.

Πρόσθεσε πως «δεύτερο πολύ σημαντικό είναι το θέμα της εκπαίδευσης του προσωπικού στα νέα πρωτόκολλα. Τα πρωτόκολλα έχουν πάρουν την τελική τους μορφή και αναμένουμε ότι την Δευτέρα θα ανακοινωθούν επίσημα από το Υπουργείο. Έχει σημασία τα ξενοδοχεία να ανοίξουν μαζί με το αεροδρόμιο, μαζί με τις αεροπορικές πτήσεις».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα