Καθ.Καραγιάννης:«Ανησυχία για χώρους εστίασης-Σημαδιακή η σημερινή μέρα»

Ανησυχία εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας  και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, δρ Πέτρος Καραγιάννης, μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα», σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε χώρους εστίασης μετά τη δεύτερη φάση άρσης μέτρων.


Συγκεκριμένα ο δρ . Καραγιάννης ανέφερε πως και ο ίδιος δέχτηκε καταγγελίες από πολίτες  για χώρους εστίασης όπου έχει παρατηρηθεί συνωστισμός.
«Αυτό είναι απαράδεκτο μετά από τα όσα έχουμε πει, τόσες φορές, και που εξακολουθούμε να λέμε, σ΄αυτή την κρίσιμη περίοδο. Η ημέρα σήμερα είναι σημαδιακή με τα μηδενικά

κρούσματα και δεν θα έπρεπε να έχουμε αυτή την συμπεριφορά η οποία μας κάνει να ανησυχούμε», είπε.

Διαβάστε :Για πρώτη φορά δεν εντοπίστηκε νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρo

Πρόσθεσε πως, «δεν είμαστε πλέον σπίτι μας έγκλειστοι και γνωρίζουμε με ποιους συναναστρεφόμαστε όπου θα ήταν και πιο εύκολη η ιχνηλάτηση. Με την επιστροφή στην ομαλότητα , δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος στέκεται δίπλα μας ή ποιος στέκεται από πάνω μας. Αυτό κάνει την ιχνηλάτηση πιο δύσκολη».

Ο δρ Καραγιάννης εξήγησε πως «λέμε επανειλημμένα ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όπως ήταν πριν την εμφάνισή του. Πρέπει να κρατάμε τα μέτρα προστασίας, τουλάχιστον σ' αυτά τα στάδια ώστε να είμαστε σίγουροι ότι εξαλείψαμε τον ιό».

Διαβάστε:Η τοποθέτηση του εστιατορίου στον Πρωταρά όπου εντοπίστηκαν κρούσματα

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει πιο αυστηρές εισηγήσεις προς την Κυβέρνηση, ο δρ. Καραγιάννης είπε πως «μπορεί να καθυστερήσει άλλες χαλαρώσεις, όπως για παράδειγμα το πολυκαταστημάτων. Εάν ο κόσμος συμπεριφέρεται μ΄αυτό τον τρόπο θα καθυστερήσουν. Δεν μπορεί να ξεκινήσει, εάν υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς του ιού».

Keywords
Τυχαία Θέματα