Προδρόμου: Νέα συνάντηση Λουτ - ΠτΔ - Καμία γραπτή πρόταση

Στο μέσο κρίσιμων διαβουλεύσεων για τη συνέχιση του διάλογου που θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά από την δίωρη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ειδική σύμβουλο του Γ.Γ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε ότι έγινε μια δημιουργική και παραγωγική συνάντηση τόσο για τους όρους αναφοράς όσο και γενικότερα
για τα κρίσιμα θέματα που συναποτελούν το Κυπριακό.

Ο ίδιος, πρόσθεσε, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντήσει εκ νέου την κυρία Λουτ τις επόμενες μέρες μετά την συνάντηση που θα έχει η ίδια με τον Τ/κ ηγέτη .

«Βρισκόμαστε στο μέσο κρίσιμων διαβουλεύσεων για την διαπραγμάτευση και τη συνέχιση του Κυπριακού και θα ήταν καλύτερο να αποφύγουμε τα πολλά σχόλια», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από το ΣΙΓΜΑ, αν κατατέθηκαν ιδέες από τις δυο πλευρές, ανέφερε ότι έγινε μια δημιουργική και παραγωγική συζήτηση.

Την ίδια ώρα, κλήθηκε να απαντήσει αν το μήνυμα που φέρνει από την Άγκυρα είναι αισιόδοξο για τη συνέχιση της διαδικασίας, λέγοντας ότι έγινε μια συζήτηση για τους όρους αναφοράς και γενικότερα για τα κρίσιμα θέματα του Κυπριακού.

«Η κυρία Λουτ έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο και δεν κομίζει μηνύματα», τόνισε. Παράλληλα, ο κ. Προδρόμου, πρόσθεσε, ότι δεν υπάρχει κανένα γραπτό έγγραφο αυτή τη στιγμή.

Η συνάντηση που είχε ξεκινήσει στις 10.00 ολοκληρώθηκε γύρω στις 12.15. Μετά τη συνάντηση, η κα. Λουτ αναχώρησε από το Προεδρικό χωρίς να προβεί σε κάποια δήλωση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα