Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για το «Εστία»

Τραπεζικές πηγές επισημαίνουν το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από τη “γέννηση” του Σχεδίου Εστία, το οποίο κλείνει σύντομα ένα χρόνο συζητήσεων, και προετοιμασιών για την εφαρμογή του. Το γεγονός ότι ακόμη εκκρεμεί και υπάρχει νέα καθυστέρηση στην εφαρμογή του εγείρει προβληματισμούς, αφού το “σταύρωμα” επηρεάζει κατ’ εξοχήν τραπεζικές εργασίες, αλλά και την οριστική διευθέτηση ενός σημαντικού θέματος.

«Απ’

εκεί και πέρα δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία, η οποία να εκπορεύεται από τον κίνδυνο να μην προχωρήσει, είτε τον κίνδυνο να επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τις τράπεζες η μερικών εβδομάδων καθυστέρηση, που είναι δυνατό να προκύψει από αυτήν όλην την ιστορία», σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Το “σταύρωμα” του Εστία από τη Βουλή σημαίνει στην πράξη πως όταν η Κυβέρνηση θα θελήσει να κάνει χρήση αυτών των κονδυλίων θα πρέπει να παραστεί στη Βουλή και να ζητήσει την αποδέσμευσή τους από την Επιτροπή Οικονομικών του Σώματος.

Η ενημέρωση των δανειοληπτών από τις τράπεζες για το Σχέδιο Εστία δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις στη Βουλή, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές. Ήδη έχουν προστρέξει στις τράπεζες αρκετοί δυνητικοί δικαιούχοι του Σχεδίου και βρίσκονται σε επαφή με την τράπεζά τους προκειμένου να της προσκομίσουν όλα τα έγγραφα, που απαιτούνται για να προωθηθεί η αίτησή τους. «Σιγά σιγά θα εντοπίσουμε και θα ξεκαθαρίσουμε, ποιοι είναι δικαιούχοι και ποιοι όχι», σημειώνουν με οι ίδιες πηγές.

Πλήρες ρεπορτάζ στη «Σημερινή»

Keywords
Τυχαία Θέματα