Με δυο καφέδες τον μήνα ισούται η μείωση στα καύσιμα

Μπορεί η μείωση να φαντάζει ικανοποιητική στ' αυτιά των καταναλωτών, ωστόσο στα μαθηματικά «χωλαίνει». Όπως εξήγησε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Κύπρου, Στέφανος Στεφάνου, η μείωση αυτή αναμένεται να ανακουφίσει τους επαγγελματίες οδηγούς, αλλά και τις εταιρείες, ωστόσο, στην τσέπη του καταναλωτή δεν θα υπάρξει ουσιαστική διαφορά.

Με τις ισχύουσες τιμές, ο καταναλωτής, για να γεμίσει τη δεξαμενή πετρελαίου του, για σκοπούς

θέρμανσης, χρειάζεται περίπου 1000 ευρώ για 1.000 λίτρα, ωστόσο, τα οικονομικά δεδομένα αναγκάζουν πολλούς να περιοριστούν σε γέμισμα των 300 λίτρων, κυρίως, που μεταφράζεται σε 300 περίπου ευρώ. Με τις μειωμένες τιμές, ο καταναλωτής που γεμίζει τη δεξαμενή του με 1.000 ευρώ, θα «γλιτώσει» 60 ευρώ, ενώ αυτός που γεμίζει με 500 θα επωφεληθεί με 30 ευρώ λιγότερα.

Τώρα, όσον αφορά τα καύσιμα κίνησης, ανάλογη της κατανάλωσης είναι και η «ανάσα» στην τσέπη του κάθε πολίτη, μια «διακεκομμένη», κατά βάση, ανάσα, καθώς ο μέσος καταναλωτής δεν θα δει ουσιαστική διαφορά. Συγκεκριμένα, με καύσιμα των 120 ευρώ μηνιαίως, ο καταναλωτής θα επωφεληθεί 6-7 ευρώ, ενώ για ολόκληρο τον χρόνο με 70 ευρώ. Ωστόσο, οι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών και άλλων βαρέων οχημάτων, οι οποίοι, κατά μέσον όρο, χρειάζονται 4.000 ευρώ σε καύσιμα τον μήνα, αναμένεται να «γλιτώνουν» 230 ευρώ τον μήνα και 3.000 ολόκληρο τον χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στη Σημερινή που κυκλοφορεί

Keywords
Τυχαία Θέματα