Προχωρά η ροή του τουρκικού νερού

Το νερό που έρχεται από Τουρκία άρχισε να δίνεται σε περιοχές της Μεσαορίας και της Σκυλλούρας, ανακοίνωσε το λεγόμενο υπουργείο γεωργίας και φυσικών πόρων. Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το λεγόμενο υπουργείο αναφέρεται ότι το νερό άρχισε να τρέχει σε ντεπόζιτα στην Κυθρέα και θα φθάσει μέχρι την Άσσια, Βατυλή και Πυργά.

Προστίθεται ότι το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Μεσαορία θα αμβλυνθεί με το νερό από την Τουρκία. Νερό διοχετεύεται επίσης σε Αμμόχωστο, Μπογάζι, Μόρφου και άλλες περιοχές. Πρόσφατα ο Τούρκος Υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Ναζίμ Τσιαβούσογλου αξιολόγησε

τη μεταβατική περίοδο του νερού που έρχεται στα κατεχόμενα ως μέρος του σχεδίου παροχής νερού.

Είχε προηγηθεί η ροή του νερού σε Μόρφου και Αμμόχωστο. Σύμφωνα με το «τμήμα» υδάτων, το νερό από την Τουρκία μεταφέρθηκε από τις εγκαταστάσεις διύλισης στη Μύρτου στις υδατοδεξαμενές που βρίσκονται στον δρόμο Λευκωσίας - Δικώμου και απ’ εκεί στη Μια Μηλιά.

Το τουρκικό νερό θα πάει και στην Κερύνεια, καθώς το «δημοτικό συμβούλιο» έχει αποφασίσει κατά πλειοψηφία να υπογράψει τη συμφωνία συνδρομής για να ενταχθεί στους «δήμους» που θα παίρνουν το νερό που προέρχεται από την Τουρκία.
Το θέμα του νερού πάντως εξακολουθεί και αποτελεί κορυφαίο θέμα συζήτησης λόγω της «αλμυρής» τιμής που ζητά η Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα