Πρέσβης της Κολομβίας: Στηρίζει τις προσπάθειες για λύση

Κλείνοντας τριήμερη επίσκεψη στο νησί στο τέλος Απριλίου, ο Πρέσβης της Κολομβίας, με βάση τη Ρώμη, Juan Sebastian Batencur, ευχαρίστησε την Κύπρο για τη στήριξή της προς τη Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών μεταξύ της Κολομβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταφέροντας επίσημα την εκτίμηση της κυβέρνησης της χώρας του.

O κ. Betancur μίλησε στο πλαίσιο επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία παρέθεσε

τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, συναντώντας επίσης τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη. Στο πλαίσιο ενός πολυπληθέστατου προγράμματος, ο κ. Betancur συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η συμφωνία για μέλλουσα υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης προς υλοποίηση προγράμματος ανταλλαγής μαθητών με στόχο την εισαγωγή στους πολιτισμούς αμφότερων των δυο χωρών. Ο κ. Betancur είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων κ. Χριστόδουλο Ε. Αγκαστινιώτη, και παρέστη σε δεξίωση προς τιμή του που παρέθεσε ο Επίτιμος Πρόξενος της Κολομβίας στην Κύπρο κ. Ρηγίνος Τσάνος, στο Ξενοδοχείο Hilton, στην οποία παρευρέθηκαν μέλη της κοινότητας των Κολομβιανών που διαμένουν στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Betancur μετέφερε μήνυμα στήριξης σχετικά με το Κυπριακό. «Η Κυβέρνηση της Κολομβίας στηρίζει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η χώρα μας στηρίζει επίσης την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος μέσω διακοινοτικών συνομιλιών υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τις σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια ειρηνική διευθέτηση θα ωφελήσει όχι μόνο όλους τους Κυπρίους, αλλά θα συνεισφέρει στην συνεχιζόμενη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρύτερης περιοχής, με την Κυπριακή Δημοκρατία στο επίκεντρο αυτής.»

Ο κ. Ρηγίνος Τσάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Lavar Shipping και Επίτιμος Πρόξενος της Κολομβίας, έσπευσε να τονίσει τη σημασία οικοδόμησης δεσμών με μια χώρα η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον για τη δημιουργία καναλιών συνεργασίας. «Ο κ. Betancur μετέφερε την προθυμία της χώρας του να προωθήσει στενότερους δεσμούς με την Ευρώπη, ειδικά στον τομέα του τουρισμού», δήλωσε ο κ. Τσάνος. “Μέσω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, και ως Επίτιμος Πρόξενος, θα συνεχίσω να εργάζομαι με κύριο γνώμονα την προώθηση της εμπειρίας μας στην Κύπρο, όπου ο τουρισμός αποτέλεσε μια σημαντική κινητήρια δύναμη στην κοινωνική και οικονομική πρόοδο. Ταυτόχρονα, θα εξερευνήσω νέες προοπτικές οικονομικής συνεργασίας, κυρίως στους τομείς του εμπορίου και της ναυτιλίας, τομείς οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση στο δρόμο προς την πλήρη οικονομική ανόρθωση.”

Keywords
Αναζητήσεις
ρηγινος τσανος
Τυχαία Θέματα