Πρεσβεία Παλαιστίνης: Η βία στη Δυτική Όχθη έχει οξυνθεί

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έξι νεαρούς Παλαιστίνιους στον καταυλισμό Al Fara’a, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, κοντά στην Jenin, αναφέρεται σε ανακοίνωση από την πρεσβεία του κράτους της Παλαιστίνης στην Κύπρο, η οποία σημειώνει ότι η βία στη Δυτική Όχθη έχει οξυνθεί.

Η πρεσβεία κάνει λόγο για "γενοκτονία που διαπράττεται στη Λωρίδα της Γάζας", σημειώνοντας πως "την ίδια στιγμή, 250.000 από

τους 800.000 εποίκους στη Δυτική Όχθη οπλοφορούν, νομιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη δολοφονία αθώων Παλαιστινίων μέσα στα σπίτια και τις γειτονιές τους».

Όπως αναφέρεται, από την αρχή του 2023 ο αριθμός των δολοφονημένων Παλαιστινίων στη Δυτική όχθη είναι 476, ενώ οι 268 έχουν δολοφονηθεί από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα. «Για ακόμα μία φορά προειδοποιούμε για τις παράνομες και εγκληματικές τρομοκρατικές ενέργειες των εποίκων και του κατοχικού Ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη», σημειώνεται.

Καλούμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, τη διεθνή κοινότητα, τις κυβερνήσεις, τα πολιτικά κόμματα όλου του κόσμου, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που υπερασπίζονται την ανθρωπότητα και απαιτούμε να καταδικάσουν τις «απαράδεκτες τρομοκρατικές ενέργειες του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ».

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα