«Πράσινο» Υπουργικού για κατασκευή 45 ναυαγοσωστικών πύργων

Γραπτή δήλωση εξέδωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού, σχετικά με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά τη συνεδρίαση του, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση κατασκευής/ανέγερσης/αντικατάστασης 45  ναυαγοσωστικών πύργων παγκύπρια στο πλαίσιο του Εθνικού Σχέδιου ΣΑΛΑΜΙΣ, Ασφάλεια Οργανωμένων Παραλιών. Η δαπάνη ύψους 2.4 εκ. ευρώ θα καλυφθεί με συνεισφορά 50% εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών και το υπόλοιπο 50% από τις εμπλεκόμενες Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε από το Δήμο ή την κοινότητα στην οποία γεωγραφικά ανήκει η συγκεκριμένη παραλία.

Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2023. Με την υλοποίηση του έργου εξορθολογίζονται και αναβαθμίζονται τόσο οι υπηρεσίες όσο και οι υποδομές στις παραλίες μας.

Εγκρίθηκε το επικαιροποιημένο Σχέδιο Χορηγιών για την Αναβίωση περιοχών της υπαίθρου, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών μέσω της Δημιουργίας Αυθεντικών Εμπειριών για Εμπλουτισμό και Αναβάθμιση του Τουριστικού Προϊόντος. Επιπρόσθετα της ενδιάμεσης δόσης επι του 50% του συνολικού επιλέξιμου κόστους της επένδυσης που προβλεπόταν στο ήδη προκηρυχθέν σχέδιο, θα παρέχεται η δυνατότητα προκαταβολής άνευ εγγυητικής μέχρι 20% και ανώτατο όριο τις 60,000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης 

Αβέρωφ για Πρόεδρο Αναστασιάδη: «Ενωμένοι συνεχίζουμε όπως αρχίσαμε» (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πράσινο Υπουργικού,prasino ypourgikou