Κυριακού: Εις γνώσιν του Αρχιεπισκόπου ότι γίνεται προεκλογική εκστρατεία

«Η προεκλογική δεν γίνεται τώρα, γίνεται εδώ και καιρό, όλοι γνωρίζουν τι γίνεται» ανέφερε ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι.

Αρχικά ο κ. Κυριακού ανέφερε ότι «είναι σε γνώση του Αρχιεπισκόπου ότι γίνεται προεκλογική εκστρατεία και μάλιστα σε κάποιο βαθμό γινόταν με τις ευλογίες του. Κατάντησαν οι αρχιεπισκοπικές εκλογές της Κύπρου το αντικείμενο στρατηγικών αναλύσεων.

Είναι καιρός να ηρεμήσουμε και να δούμε τις πραγματικότητες».

Συνέχισε λέγοντας, «Είναι σημαντικές οι αρχιεπισκοπικές εκλογές για πολλούς και διάφορους λόγους. Ενδιαφέρει πρώτα-πρώτα εμάς τους Κύπριους ποιος θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος και ποια θα είναι η εικόνα αυτού του ανθρώπου που θα αναδειχθεί στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και τι θα έχει σαν προτεραιότητα του.  Δεύτερον ενδιαφέρει τα Πατριαρχία, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πατριάρχη Μόσχας, ποιος θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος.

Δείτε επίσης: Αρχιεπισκοπικές εκλογές και η ρωσική επιρροή

Όμως ο νέος Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να αποστεί από την απόφαση της Συνόδου για έγκριση του Ουκρανικού Αυτοκεφάλου αυτό έχει τελειώσει, έχει πάει στο παρελθόν. Κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει ούτε και αυτοί που αποκαλούνται φιλόρωσοι σήμερα μπορούν να το αλλάξουν».

Μετέπειτα ανέφερε ότι μέχρι το τέλος τω αρχιεπισκοπικών εκλογών θα ακούσουμε πολλά. «Υπάρχουν ψίθυροι που δεν τους γνωρίζετε, και όχι μόνο ψίθυροι αλλά και γεγονότα. Γι’ αυτό όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί ,είναι καιρός οι ενδιαφερόμενοι με πολύ σεμνότητα να προχωρήσουν στην διεκδίκηση του αρχιεπισκοπικού θρόνου. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το κέντρο του κόσμου».

Επισήμανε ότι η λαϊκή ψήφος είναι σημαντική και μπορεί να παίξει και τον ρόλο της. «Για παράδειγμα αν ο πρώτος τερματίσει με ένα μεγάλο ποσοστό από τον δεύτερο νομίζω η Σύνοδος θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση να μην τον ψηφίσει γι’ αυτό ενεργοποιούν όλες εκείνες τις διαδικασίες γύρω τους που μπορούν να τους φέρουν όσες περισσότερες ψήφους μπορούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα