Πράσινο φως για αποκοπή μισθών απεργούντων εκπαιδευτικών

Συνάντηση στη Νομική Υπηρεσία είχε σήμερα το μεσημέρι η διυπουργική επιτροπή για την Παιδεία, στην οποία και τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις στην Παιδεία και η αυριανή εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών, ενώ μελετήθηκαν διεξοδικά τα μέτρα αντίδρασης της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του SigmaLive, ένα εκ των συμπερασμάτων που εξήχθησαν σήμερα από την συνάντηση, το γεγονός πως είναι συνταγματικό δικαίωμα του εργαζομένου η απεργία,

όμως το ίδιο συνταγματικό δικαίωμα είναι και για τον εργοδότη η αποκοπή μισθού σε μια τέτοια περίπτωση.

Με βάση αυτό, θεωρείται και δεδομένη η αποκοπή μισθού στους απεργούντες εκπαιδευτικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την συνάντηση, ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, ανέφερε «συζητήσαμε νόμιμους τρόπους αντίδρασης, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εκπαίδευση των μαθητών», ήταν η λακωνική δήλωση του Υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, με το πέρας της συνάντησης.

Δεν πρόκειται για αντίμετρα, ξεκαθάρισε ο Υπουργός, αλλά για λήψη νόμιμων μέτρων, για να διασφαλιστεί η εκπαίδευση των παιδιών.

Σε μια άλλη εξέλιξη, αποκλειστικές πληροφορίες της δημοσιογράφου του ΣΙΓΜΑ, Άννας Μαρίας Ευτυχίου, αναφέρουν ότι οι οργανωμένοι γονείς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης ετοιμάζουν μεσολαβητική πρόταση, βασισμένη στο τελευταίο κείμενο που είχε τεθεί στο τραπέζι, αυτό δηλαδή της 6ης Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα