Νέα μεσολαβητική πρόταση για την κρίση στην Παιδεία

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στο κρίσιμο ζήτημα της Παιδείας.

Αποκλειστικές πληροφορίες της δημοσιογράφου του ΣΙΓΜΑ, Άννας Μαρίας Ευτυχίου, αναφέρουν ότι οι οργανωμένοι γονείς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης ετοιμάζουν μεσολαβητική πρόταση, βασισμένη στο τελευταίο κείμενο που είχε τεθεί στο τραπέζι, αυτό δηλαδή της 6ης Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Άννας Μαρίας Ευτυχίου στην πρόταση θα υπάρχουν μικρές αλλαγές που αφορούν το επίμαχο σημείο 4, το οποίο αφορά στον εξωδιδακτικό χρόνο ενώ η σχετική

πρόταση θα τεθεί ενώπιον κυβέρνησης και εκπαιδευτικών εντός του επόμενου 24ωρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Σίγμα οι εκπαιδευτικοί βλέπουν θετικά την μεσολαβητική προσπάθεια των γονιών, ενώ το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως οποιαδήποτε προσπάθεια είναι καλοδεχούμενη στη βάσης του κειμένου της 6ης Σεπτεμβρίου.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει την αυριανή απεργία. Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τη φύλαξη των παιδιών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι σχολικοί συνοδοί για παιδιά με ειδικές ανάγκες, οι οποίοι καλούνται, να παρουσιαστούν στον χώρο εργασίας τους, δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη παραλαβής και φύλαξης των παιδιών.

Και αυτό διότι, η ασφάλεια των παιδιών στον σχολικό χώρο αποτελεί ευθύνη της διεύθυνσης του σχολείου και του διδακτικού προσωπικού.

Επίσης τα Κοινοτικά Νηπιαγωγεία, τα οποία λειτουργούν σε αίθουσες των Δημόσιων Νηπιαγωγείων ή σε κτήρια των Συμβουλίων Κοινοτικού Εθελοντισμού ή Δήμων ή Κοινοτήτων, είναι Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία.

Ως εκ τούτου, οδηγίες για τη λειτουργία τους κατά τις ημέρες της απεργίας, λαμβάνουν από τους εργοδότες τους, δηλαδή Συνδέσμους Γονέων, Δήμους και Συμβούλια Κοινοτικού Εθελοντισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα