Πράματα και θάματα στο δικαστήριο για τα «στημένα»

Δονήσεις πολλών ρίκτερ προκλήθηκαν κατά την προσαγωγή του πρώην μέλους της επιτροπής διαιτησίας Μιχάλη Σπύρου, ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού. Ο ανακριτής του ΤΑΕ Αρχηγείου κατά την ανάγνωση του όρκου αναφέρθηκε στην εμπλοκή του υπόπτου προς όφελος κόμματος. Εναντίον του εξασφαλίστηκε διάταγμα κράτησης για 4 ημέρες.

«Κατά το 2010 ενώ συγκεκριμένος διαιτητής ήταν ανοικτής επιλογής, άρχισε να τον παίρνει τηλέφωνο ο ύποπτος με σκοπό να βοηθά συγκεκριμένα παιχνίδια και ομάδες που ανήκουν στη δεξιά παράταξη δηλαδή το κόμμα

του ΔΗΣΥ. Επίσης κατέθεσε ότι όποιος δεν έκανε τα χατίρια του υπόπτου δεν μπορούσε να ανελιχθεί», ανέφερε ο ανακριτής του ΤΑΕ Αρχηγείου Ανδρέας Μίτας.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης ο πρώτος αγώνας αφορούσε την αναμέτρη Σπάρτακος Κιτίου-Διγενής Ορόκλινης στη Γ' κατηγορία. Ο δεύτερος αφορούσε την Δ' κατηγορία μεταξύ Ευρυπίδη Τραχωνίου-Φοίνικα.

«Ο ύποπτος πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να βοηθηθεί ο Διγενής Ορόκλινης και συγκεκριμένα αν υπήρχε φάση αμφισβητούμενη για οφσάιντ», είπε ο ανακριτής.

«Ο αγώνας ήταν προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και το παιχνίδι ήταν σημαντικό βαθμολογικά γιατί κινδύνευαν και οι 2 ομάδες. Ο ύποπτος πήρε τηλέφωνο πριν την έναρξη του αγώνα και είπε χαρακτηριστικά να βοηθηθεί ο Ευρυπίδης Τραχωνίου», πρόσθεσε.

Ο 3ος και 4ος αγώνας αφορούσαν το πρωτάθλημα νέων U21 μεταξύ ΑΡΗ Λεμεσού-ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας και Πάφου-ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε και ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών, Μιχάλης Αργυρού. Η αστυνομία αιτήθηκε επίσης τετραήμερη κράτηση ωστόσο το δικαστήριο επεφύλαξε ν' ανακοινώσει την απόφαση του στις 9 αύριο το πρωί.

Υπό την σκιάν όλων όσων εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ώρες πραγματοποιήθηκε το πρωί το Ενδιάμεσο Σεμινάριο Διαιτησίας. Από το βήμα του Σεμιναρίου Διαιτησίας ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης έθεσε τους διαιτητές προ των ευθυνών τους σχετικά με την απόδοση τους στα γήπεδα.

«Η ΚΟΠ είναι δίπλα σας και στις δύσκολες στιγμές. Όμως, θεωρώ πως τις τελευταίες εβδομάδες και πριν ακόμη προκύψει το ζήτημα με τις καταγγελίες Παναγή δεν είχατε την απαιτούμενη απόδοση στο γήπεδο. Η εύκολη λύση για την Ομοσπονδία θα ήταν να φέρουμε ξένους διαιτητές, όμως δεν το κάναμε γιατί στηρίζουμε την Κυπριακή διαιτησία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», αναφέρει.

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Διαιτητών διασαφηνίζει ότι δεν κατέχει οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφόρηση, πλην των όσων έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

«Εν αναμονή των εξελίξεων, ο Σύνδεσμος θα ήθελε να καταστήσει σαφές ότι με γνώμονα το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου, η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει το όλο σκηνικό. Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου, ωστόσο, φαινόμενα δημόσιων δικών και καταδικών θα πρέπει να αποφευχθούν καθότι αρμόδια για την εξέταση των στοιχείων και της όλης υπόθεσης είναι μόνο η κυπριακή δικαιοσύνη», γράφει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα