Πόσοι ΠΙ έδειξαν ενδιαφέρον για εμβολιασμούς-Επέκταση ωραρίου Εμβολιαστικών

41 συνολικά Προσωπικοί Ιατροί έδειξαν ενδιαφέρον στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας για εμβολιασμό πολιτών άνω των 30 ετών στα ιατρεία του με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, μέχρι σήμερα δήλωσαν ενδιαφέρον να εμβολιάζουν στα ιατρεία τους 41 γιατροί ενώ παράλληλα  έθεσαν στη διάθεση του Υπουργείου τις υποδομές και το προσωπικό τους το Mediterranean, η Πολυκλινική Λευκωσίας και το Ιατρικό Κέντρο Απόστολος Λουκάς.

Ενδιαφέρον

έδειξε και το προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως  από τους Προσωπικούς Ιατρούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον έγιναν παραγγελίες για να δοθούν 4,000 δόσεις εμβολίων της AstraZeneca.

Όσον αφορά τον Εμβολιαστικό Πρόγραμμα, από αύριο(28/04) αυξάνεται η δυνατότητα εμβολιαστικής κάλυψης σε  14,000 εμβολιασμούς την ημέρα και όπως πληροφορείται το SigmaLive επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας στα Κέντρα Εμβολιασμού τις καθημερινές.

Όπως υπολογίζεται θα υπάρξει αύξηση στη δυνατότητα εμβολιασμών (σ.σ. μέχρι 75-85000 εμβολιασμοί τη βδομάδα ) ωστόσο για να επιτευχθεί η επιστροφή στη κανονικότητα , χρειάζεται οι πολίτες να ανταποκριθούν και να κλείνουν ραντεβού, για να προχωρά η εμβολιαστική κάλυψη.

Διαβάστε επίσης:

Πληροφορίες για τα εμβόλια στην Κύπρο: Η διαδικασία και τα χαμένα ραντεβού

Πρόεδρος ΠΙΣ: «Έτοιμοι να βοηθήσουν οι γιατροί στους εμβολιασμούς»

Διευκρινίσεις Υπ.Υγείας για εμβόλια COVID19 από τους Π.Ι και για αμοιβές
 

Keywords
Τυχαία Θέματα