Ποιοι πλαισιώνουν τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών στη Γενεύη

Με την πάγια παρότρυνση για επίδειξη πνεύματος «συμβιβασμού, ευελιξίας και δημιουργικότητας» θα βρίσκεται από σήμερα στη Γενεύη για την άτυπη πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντόμινικ Ράαμπ.

Όπως μετέφερε στο ΚΥΠΕ κυβερνητικός αξιωματούχος στο Λονδίνο, η βρετανική πλευρά «δεν κάνει προβλέψεις» για την κατάληξη της διάσκεψης, αλλά θεωρεί «καλό σημάδι» την πραγματοποίησή της. «Δεν πρόκειται να έχουμε λύση

αν δε βρεθούν όλοι στον ίδιο χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ράαμπ θα πλαισιώνεται στην Γενεύη από τον Ύπατο Αρμοστή στη Λευκωσία Στίβεν Λίλι, τον αναπληρωτή πολιτικό διευθυντή του Foreign Office Έιτζεϊ Σάρμα, που πραγματοποίησε πολλές επισκέψεις στην Κύπρο τους τελευταίους μήνες, τον αναπληρωτή μόνιμο αντιπρόσωπο του Ηνωμένου Βασιλείου στα Ηνωμένα Έθνη Τζόναθαν Άλεν, που είχε κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις του 2017, την ειδική σύμβουλό του Μπεθ Άρμστρονγκ, τον γραμματέα Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών Γκρεγκ Σουίφτ που τον είχε συνοδεύσει στην πρόσφατη επίσκεψη στην Κύπρο και έναν ιδιαίτερο γραμματέα του.

Όπως σχολίασε διπλωματική πηγή, η σύνθεση της βρετανικής αποστολής συνιστά «βαρύ πυροβολικό» ως προς τη γνώση του Κυπριακού.

Διαβάστε επίσης: LIVE: Η «Μεγάλη Εβδομάδα» του Κυπριακού στη Γενεύη
 

Keywords
Τυχαία Θέματα