Πώς θα είναι ο άνθρωπος το 3000 μ.Χ - Δυστοπικά σενάρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστήμονες με τη χρήση ειδικών μοντέλων ζωγραφίζουν ένα ιδιαίτερα ζοφερό μέλλον για την εξέλιξη του ανθρώπου το πολύ μακρινό 3.000 μ.Χ., με την εικόνα που δημιουργείται να μοιάζει με... κανονικό εφιάλτη ή έναν άνθρωπο βγαλμένο από τις πιο δυστοπικές ταινίες. Τι φταίει για όλα αυτά; Μα φυσικά η συνεχής, καθημερινή και πολύωρη χρήση της τεχνολογίας, των κινητών και των laptops.

Με βάση αυτές τις κακές συνήθειες -και ενίοτε απαραίτητες- του ανθρώπου, μια ομάδα επιστημόνων της Toll Free

Forwarding σχεδίασε το μοντέλο της "MINDY". Έτσι δόθηκε η εικόνα ενός ανθρώπου με κύφωση, συρρικνωμένο λαιμό, "παλάμη πληκτρολόγησης" μέχρι και -το πιο παράξενο όλων- ένα διπλό βλέφαρο.

Η “MINDY” σχεδιάστηκε αππό ειδικούς στα 3DCG μοντέλα βάσει των στοιχείων που τους έδωσαν ερευνητές και θα μπορούσε να είναι ο "άνθρωπος του 3000 μ.Χ.", μιας και βάσει μελετών που έχουν γίνει, ο σύγχρονος Αμερικανός περνάει επτά ώρες ημερησίως στο ίντερνετ και τα social media.

Βασικό χαρακτηριστικό της “MINDY” είναι η κύφωση και ο μικρότερος λαιμός με τον Dr. K. Daniel Riew από το νοσοκομείο Σπονδυλικής Στήλης Orch της Νέας Υόρκης να εξηγεί:

Οι ώρες που περνάμε κοιτώντας προς τα κάτω το κινητό μας τηλέφωνο ταλαιπωρεί τον λαιμό και βγάζει εκτός ισορροπίας την σπονδυλική μας στήλη. Λόγω της στάσης αυτής οι μύες του λαιμού κάνουν διπλή προσπάθεια για να στηρίξουν το κεφάλι."

Το δεύτερο χαρακτηριστικό της “MINDY” που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι τα χέρια της και συγκεκριμένα οι αγκώνες, είναι σε ορθή γωνία εξαιτίας της πολύωρης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών όπου οι χρήστες διατηρούν τους αγκώνες σε ορθή γωνία όταν κάθονται σε γραφείο.

Η “MINDY” είναι σίγουρο ότι υποφέρει και από το γνωστό ακόμη και σήμερα σύνδρομο της "παλάμης πληκτρολόγησης", δηλαδή μια παλάμη με δάχτυλα που έχουν πάρει το σχήμα του κινητού τηλεφώνου. Ειδικοί μάλιστα έχουν καταγράψει περιστατικά ανθρώπων που πονάνε σε ορισμένα σημεία επαφής με το κινητό τηλέφωνο και έχουν το σύνδρομο της κυβικής σήραγγας.

Ο άνθρωπος του 3000 μ.Χ. προβλέπεται ότι θα έχει και πιο παχύ κρανίο με μικρότερο εγκέφαλο ως μέσο προστασίας από την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα και η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί ως πιθανή αιτία κινδύνου για σοβαρά προβλήματα υγείας.

Με διαφορά το πιο εντυπωσιακό εξελικτικό στοιχείο της "MINDY", βάσει εκτιμήσεων των επιστημόνων, φαίνεται πως είναι το δεύτερο βλέφαρο στο μάτι. Όπως υποστηρίζουν πρόκειται για μέσο άμυνας απέναντι στον μπλε φωτισμό που εκπέμπουν οι ηλεκτρονικές συσκευές και ο οποίος έχει κατηγορηθεί για διαταραχή του μοτίβου του ύπνου, πονοκεφάλους, καταπόνηση των ματιών.

Το μοντέλο της Mindy είναι απόγονος της "Emma" μιας ανθρωποειδούς κούκλας που παρουσιάστηκε το 2019 για να δείξει τις επιπτώσεις των σημερινών εργασιακών συνθηκών. Το μοντέλο βασίστηκε σε απαντήσεις που έδωσαν 3.000 εργαζόμενοι απαντώντας σε ερωτήσεις γύρω από τις επιπτώσεις της δουλειάς τους. Το αποτέλεσμα ήταν μια καμπουριασμένη γυναίκα με πρησμένο σώμα και κόκκινα αφυδατωμένα μάτια. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, 3000, Χ #45 Δυστοπικά, ΒΙΝΤΕΟ,pos, 3000, ch #45 dystopika, vinteo