Πώς οι κατοχικές αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν την έκδοση Κιουρσάτ στην ΚΔ

 Άρον άρον σύσκεψη στο ψευδοπροεδρικό συγκάλεσε ο κατοχικός ηγέτης, για την πολιτική διαχείριση της σύλληψης του δικηγόρου σφετεριστή Ακάν Κιουρσάτ στην Ιταλία.

Με το ρολόι να χτυπά αντίστροφα για την εκδίκαση της εκτέλεσης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης του Κιουρσάτ στις 16 Ιανουαρίου, Τατάρ, Τούρκος πρέσβης στα κατεχόμενα και λεγόμενος Γενικός Εισαγγελέας, μελέτησαν τα επόμενα βήματα για να προστατεύσουν στην ουσία τον σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών και κατ’ επέκταση την υφιστάμενη

αγορά ακινήτων στα κατεχόμενα.

Από τη δήλωση Τατάρ μετά τη σύσκεψη, είναι σαφής η προσπάθεια πολιτικοποίησης της κράτησης Κιουρσάτ, άρα και αποποινικοποίησης των σφετερισμών ελληνοκυπριακών περιουσιών.

Διαβάστε ακόμη: Μελετώνται νομικά μέτρα για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών

«Ο Ακάν Κιουρσιάτ είναι αθώος. Αν υπάρχει κατηγορία για Ε/κ περιουσίες, είναι μια καθαρά πολιτική κατάσταση. Θα πρέπει να γίνεται διαχείριση μεταξύ κρατών, όχι μέσω ατόμων. Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά μπει σε μια τέτοια υπόθεση, θα είναι μεγάλο λάθος. Σύμφωνα με τους δικούς μας «νόμους», τόσο η αγορά, όσο και η πώληση είναι ελεύθερες. Είναι δικό μας ζήτημα».

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίμπρις φιλοξενεί σήμερα δηλώσεις των τουρκοκύπριων εκπροσώπων κτηματομεσιτών και εργολάβων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, η Κυπριακή Δημοκρατία χρησιμοποιεί την σύλληψη του Ακάν Κιουρσάτ, προκειμένου να σταματήσουν τις πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα.
Πηγή του υπουργείου Εξωτερικών με την οποία συνομίλησε το Σίγμα, εκτίμησε ότι η έκδοση του Κιουρσάτ στις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να θεωρείται αναμενόμενη και ότι αυτή μπορεί να αποφευχθεί μόνο σε δύο περιπτώσεις:

«Δυο επιχειρήματα υπεράσπισης»

Να πειστεί η ιταλική δικαιοσύνη ότι η έκδοση του ζητείται για πολιτικούς λόγους και όχι για ποινική υπόθεση.Να αποδείξει στην ιταλική δικαιοσύνη ότι με την έκδοση του στην Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει η ζωή του.

Παράλληλα, αστυνομική πηγή δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ ότι στις 16 Ιανουαρίου ενώπιον του ιταλικού δικαστηρίου ο Ακάν Κιουρσάτ έχει δύο επιλογές:

Ή θα συγκατανεύσει, οπότε σε αυτό το σενάριο η αποστολή του κρατουμένου στην Κύπρο θα γίνει εντός 10 ημερών, δηλαδή ως τις 26 Ιανουαρίου, ή θα αρνηθεί, οπότε το δικαστήριο θα προχωρήσει στην ακροαματική διαδικασία και ακολούθως θα εκδώσει την απόφαση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα