Ρυθμίσεις για αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς στα κατεχόμενα ζητά ο Όζερσαϊ

Ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού (ΚΛ) Κουντρέτ Όζερσαϊ ζήτησε από την «κυβέρνηση» να προχωρήσει άμεσα σε ρυθμίσεις σχετικά με την αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς στα κατεχόμενα. Σε δημόσια τοποθέτηση του έκανε λόγο για πολιτική μηδενικής ανοχής κατά του μαύρου χρήματος.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Όζερσαϊ υποστήριξε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα για τον διαχωρισμό της αγοράς ακίνητης περιουσίας από αλλοδαπούς στο πλαίσιο πιθανών συναλλαγών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και της αγοράς ακίνητης περιουσίας από αλλοδαπούς

που δεν εμπλέκονται σε παράνομες συνδιαλλαγές.

Ο κ. Όζερσαϊ είπε ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος για όσους αποκτούν εισοδήματα από τη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, ανθρώπων κ.λπ. να αγοράσουν ακίνητη περιουσία ή πολυτελή αυτοκίνητα στα κατεχόμενα και να φέρουν τα χρήματα αυτά στο σύστημα, δηλαδή να ξεπλύνουν χρήματα.

Πρόσθεσε ότι οι νομικές διαδικασίες που ξεκίνησε η ελληνοκυπριακή πλευρά εναντίον ορισμένων Τουρκοκυπρίων πρόσφατα καθιστούν το όλο ζήτημα πιο περίπλοκο σε συνδυασμό με τους ισχυρισμούς περί απάτης και ξεπλύματος χρήματος.

Ο κ. Όζερσαϊ ζήτησε από τη «κυβέρνηση» να «προστατεύσει» με «νομικά» μέτρα τους ξένους αλλοδαπούς που αγοράζουν ακίνητη περιουσία στα κατεχόμενα (λ.χ. οι ξένοι συνταξιούχοι) από αυτούς που χρησιμοποιούν την ακίνητη περιουσία για να ξεπλένουν χρήματα.

«Για τους λόγους αυτούς, εκτός από τη μεταβίβαση στον τίτλο ιδιοκτησίας και την αγορά ακινήτων με την άδεια του υπουργικού συμβουλίου (με έρευνα ασφαλείας), είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί άμεσα η αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς που είναι γνωστό ότι εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι θα προωθήσουμε μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος», είπε καταληκτικά ο κ. Όζερσαϊ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα