Με σύστημα δορυφορικής παρακολούθησης εξοπλίστηκε η Ναυτική Ακαδημία στη Βάρνα

Την ολοκλήρωση της εγκατάστασης διαστημικού συστήματος δορυφορικής παρακολούθησης, καθώς και την εγκαινίαση ενός νέου συγκροτήματος βαθέων υδάτων εντός των επόμενων ημερών στη Ναυτική Ακαδημία στη Βάρνα, ανακοίνωσε σήμερα ο πρύτανής της, Nikola Vaptsarov, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 143ης επετείου από την ίδρυση της Ακαδημίας.

Μεταξύ των προσκεκλημένων στον εορτασμό ήταν η Υπουργός Καινοτομίας και Ανάπτυξης Milena Stoycheva, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Atanas Zapryanov, ο Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων Αντιναύαρχος, Kiril Mihaylov, ο δήμαρχος

της Βάρνας Blagomir Kotsev, οι περιφερειάρχες της Βάρνας και του Μπουργκάς, Andrijana Andreeva και Plamen Yanev, πρυτάνεις πανεπιστημίων και ανώτεροι αξιωματικοί.

«Η ναυτική ακαδημία συγκεντρώνει την εμπειρία του παρελθόντος, τη δύναμη του παρόντος και την πίστη στην καινοτομία του αύριο», είπε ο Mednikarov. Τόνισε ότι η σχολή προσαρμόζεται αποτελεσματικά στις αλλαγές του σύγχρονου κόσμου και ταυτόχρονα παραμένει σημαντικό μέρος της δομής της στρατιωτικής εκπαίδευσης σε αυτή τη χώρα.

Ο Mednikarov περιέγραψε το 2023 ως μια χρονιά με προκλήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια τάση οι νέοι να προτιμούν τον κλάδο της πληροφορικής έναντι των ναυτικών επαγγελμάτων. Εξέφρασε την περηφάνια του που η Ακαδημία έχει προβλέψει αυτή την τάση και το σχολείο έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην ψηφιακή σφαίρα, μεταξύ άλλων με το επερχόμενο άνοιγμα νέων μαθημάτων που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την αεροδιαστημική μηχανική και την τεχνολογία.

Ως σημαντικές επιτυχίες για το 2023 ο Mednikarov ανέφερε την αποφοίτηση της πρώτης τάξης στρατιωτικών γιατρών, καθώς και την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αποστολής του βουλγαρικού ναυτικού ερευνητικού σκάφους Κύριλλος και Μεθόδιος στην Ανταρκτική.

Στη συνάντηση διαβάστηκε συγχαρητήρια ομιλία από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Rumen Radev. Επιπλέον, απονεμήθηκαν βραβεία σε στρατιωτικούς, πολιτικούς υπαλλήλους και δόκιμους από τον υπουργό Άμυνας, για τη σημαντική συμβολή τους στην ανάδειξη του κύρους της Ναυτικής Ακαδημίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα