Πως ο Τζ. Μπoντ σταμάτησε πυρηνικό πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας

Στο παρά ένα κατάφερε να αποτρέψει ένα πυρηνικό χτύπημα της Ελλάδας εναντίων της Τουρκίας ο θρυλικός πράκτορας Τζέιμς Μπόντ 007. Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την συγκεκριμένη περιπέτεια αφού δεν έγινε ταινία του Χολλυγουντ αλλά αποτελεί το τρίτο μυθιστόρημα του Raymond Benson «Facts of Death», που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1998. Ο αρχικός τίτλος του μυθιστορήματος ήταν «Τhe world is not enough» , που αποτελεί ουσιαστικά μετάφραση

της λατινικής φράσης Orbis μη sufficit. Ο δεύτερος τίτλος χρησιμοποιήθηκε στην συνέχεια ως τίτλος της 19η ταινίας του Τζέιμς Μποντ.

Η πλοκή

Το βιβλίο ξεκινά κάνοντας αναφορά σε αρκετούς θανάτους από μυστηριώδεις ασθένειες. Ο Τζέιμς Μποντ βρίσκεται εκείνη την στιγμή στην Κύπρο, όπου ένας αριθμός βρετανών στρατιωτών βρέθηκαν δολοφονημένοι, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Ο Μποντ παρακολουθεί από πολύ κοντά την ομάδα που κρύβεται πίσω από τις δολοφονίες αλλά δέχεται επίθεση με αποτέλεσμα να διασωθεί από την φλογερή Ελληνίδα Νίκη Μιράκος.

Στην συνέχεια ο βρετανός πράκτορας επιστρέφει στην Μεγάλη Βρετανία όπου είναι προσκεκλημένος σε δείπνο που διοργανώνει το πρώην αφεντικό του, ο Σερ Μάιλς Μεσσέρβι. Μετά το πάρτι δολοφονείται ο φίλος του νέου του αφεντικού, της γνωστής «Μ» . Η «Μ» λέει στο Μποντ πως όλες οι δολοφονίες συνδέονται αφού κοντά στα πτώματα υπήρχαν αγάλματα των ελληνικών θεοτήτων και νούμερα που παραπέμπουν στον αριθμό των θυμάτων.

Ο 007 στην Ελλάδα

Ο Μπόντ πηγαίνει ακολούθως στην Ελλάδα με το νέο του φλερτ, την Νίκη Μιράκος. Αμφότεροι είναι καχύποπτοι απέναντι στην διεθνούς φήμης μαθηματική αδελφότητα με το όνομα «Δεκάδα». Ο επικεφαλής της ομάδας είναι ο Έλληνας μαθηματικός Κωνσταντίνος Ρωμανός.

Ο Μποντ πηγαίνει σε ένα ελληνικό καζίνο και παίζει bacaraat (παιχνίδι χαρτιών) με τον Ρωμανό. Αφού τον νικά τραβά την προσοχή μιας όμορφης Ελληνίδας που φέρει το όνομα Ήρα , και η οποία έχει ήδη κάρτα μέλους της αδελφότητας «Δεκάδα»ψ Αφού κάνουν έρωτα, αυτή τον ναρκώνει και τον παίρνει στον Κωνσταντίνο που της λέει να τον σκοτώσει. ψΟ 007 καταφέρνει να αποδράσει κατανοώντας το σχέδιο του Κωνσταντίνου για να ξεκινήσει ένα μεγάλο πόλεμο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Οι δολοπλοκίες της Ήρας

Μεταβαίνει αμέσως σε ένα κρησφύγετο και φτάνει την στιγμή που η Ήρα δολοφονεί τον Κωνσταντίνο. Αυτή ξεφεύγει και αφήνει τον Μποντ που αγωνίζεται να σταματήσει την εκτόξευση ενός πυρηνικού πύραυλου από την Ελλάδα προς την Τουρκία. Ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι το σχέδιο της Ήρας ήταν να επωφεληθεί από την μαζική δολοφονία μέσα από ένα νέο ιό.

Με την βοήθεια του ελληνικού στρατού, προετοιμάζεται για τη μάχη με την Ήρα την οποία στο τέλος σκοτώνει σταματώντας την εκτόξευση του πυρηνικού πυραύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα