Πώς να ενεργοποιήσετε τη δημιουργικότητα σας!

Για να γίνετε δημιουργικοί τώρα που μένουμε σπίτι και να ενεργοποιήσετε τη δημιουργικότητα, δεν χρειάζεται να έχετε γεννηθεί με κληρονομικό χάρισμα, ούτε να έχετε μαθητεύσει δίπλα στον Πικάσο. Το κλειδί είναι στην αλλαγή σκέψης!

Πείτε “Είμαι δημιουργικός”

Όταν δεν πιστεύετε ότι είστε δημιουργικοί δεν είστε. Αν το πιστεύετε καλλιεργείτε την ιδιότητα αυτή στον εαυτό σας. Όταν αποκτήσετε αυτοπεποίθηση, θα ενδιαφερθείτε για το πώς θα εκφραστείτε, οπότε είναι πιθανό να υιοθετήσετε τεχνικές και συνήθειες που όλες οι δημιουργικές ιδιοφυΐες έχουν παρουσιάσει.

Η δημιουργική

σκέψη θέλει δουλειά

Πρέπει να δείξετε πάθος και αποφασιστικότητα για να βάλετε τον εαυτό σας στη διαδικασία να αναπτύξει νέες και διαφορετικές ιδέες. Το επόμενο βήμα είναι η υπομονή και η καρτερικότητα. Όλες οι δημιουργικές ιδιοφυΐες δουλεύουν με μεγάλη ένταση και παράγουν πολλές διαφορετικές ιδέες -πολλές από τις οποίες είναι κακές. Ο Τόμας Έντισον είχε αναπτύξει πάνω από 3.000 διαφορετικά συστήματα για το φωτισμό.

Χρειάζεται εξάσκηση

Όταν παράγετε ιδέες, εξασκείτε το μυαλό σας. Η διαδικασία της παραγωγής ιδεών αυξάνει τον αριθμό των συνάψεων μεταξύ των νευρώνων του εγκεφάλου σας και ενεργοποιεί το μυαλό. Κάθε ώρα που ξοδεύετε ενεργοποιώντας το μυαλό σας, αυξάνεται η δημιουργικότητά σας. Σκεφτείτε ότι κάνετε ένα σχέδιο κάθε μέρα, κάποια στιγμή θα γίνετε καλλιτέχνης -ίσως όχι ο Πικάσο, αλλά σίγουρα περισσότερο καλλιτέχνης από κάποιον που δεν προσπάθησε ποτέ.

Δεν υπάρχει σωστή απάντηση

Για τον Αριστοτέλη ο ουρανός ήταν μπλε ή όχι μπλε -ποτέ και τα δύο. Αυτός ο δυαδικός τρόπος σκέψης είναι δεσμευτικός. Άλλωστε, ο ουρανός είναι δισεκατομμύρια διαφορετικές αποχρώσεις του γαλάζιου… Η μόνη βεβαιότητα στη ζωή είναι η αβεβαιότητα. Όταν προσπαθείτε να παράξετε νέες ιδέες, μην την κρίνετε κατά τη διάρκεια που αυτές προκύπτουν. Όλες οι ιδέες είναι διαφορετικές δυνατότητες -δημιουργήστε όσες περισσότερες μπορείτε πριν αποφασίσετε ποιες αξίζουν.

Πηγή: omorfamystika.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα