Πορεία Κούρδων προς το ρωσικό προξενείο της Λεμεσού

Πορεία προς το ρωσικό προξενείο της Λεμεσού πραγματοποιούν οι Κούρδοι το απόγευμα της Παρασκευής 18 Μαρτίου.

Σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει ότι ο Κουρδικός λαός έχει υποστεί πολλές επιθέσεις και εισβολές από τα κράτη της περιοχής, στα οποία είναι μοιρασμένο το Κουρδιστάν. Εδώ και δεκαετίες ο Κουρδικός λαός αγωνίζεται για την ελευθερία, την δημοκρατία και την ειρήνη.

«Στις 18 Μαρτίου κλείνουν 4 χρόνια από το 2018, όταν ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη Συρία και κατέλαβε τη περιοχή της Αφρίν.

Οι πολιτικά κυρίαρχες χώρες του κόσμου, μα και όλη η διεθνής κοινότητα, δεν αντέδρασε στη τουρκική εισβολή στη Συρία. Παρ' όλην αυτή τη σοβαρότατη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία δεν είχε ούτε συνέπειες ούτε κυρώσεις.

Αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία ξένη εισβολή σε μια χώρα, η οποία δεν βρήκε σοβαρή αντίδραση και καταδίκη από τις άλλες χώρες. Πολλές άλλες χώρες και λαοί υπέστησαν εισβολές και καταπιέσεις, χωρίς αυτά να καταδικαστούν».

«Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Η Κύπρος είναι και αυτή θύμα της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου 1974, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τις μέρες αυτές, όλος ο κόσμος βλέπει με αγανάκτηση μια μεγάλη χώρα όπως η Ρωσία να έχει εισβάλει και να καταστρέφει την Ουκρανία.

Δεν υπάρχει καμμιά δικαιολογία για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όπως δεν υπάρχει καμμιά δικαιολογία για την τουρκική εισβολή στην Αφρίν και την τουρκική εισβολή στη Κύπρο.

Οι Κούρδοι που βρίσκονται στη Κύπρο θα κάνουν σήμερα μια πορεία, για να υπενθυμίσουν και να καταγγείλουν την τουρκική εισβολή στην Αφρίν.

Γίνεται επίσης και για να καταδικάσουν κάθε εισβολή, και για να διακηρύξουν το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεσή τους, χωρίς ξένες εισβολές, επεμβάσεις και καταπιέσεις.

Η πορεία θα γίνει σήμερα Παρασκευή, 18 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στη Λεμεσό.

Θα ξεκινήσει από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, στη Ναυαρίνου 10, στη
Λεμεσό.

Η πορεία θα κατευθυνθεί στον Πεντάδρομο, και από εκεί θα φτάσει στο Ρωσικό Προξενείο Λεμεσού, επί της οδού Γλάδστωνος 140.

Προσκαλούμε κάθε υποστηρικτή και φίλο του Κουρδικού αγώνα, και όλο το φίλο λαό της Κύπρου να συμμετάσχει στη πορεία» ,καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πορεία Κούρδων, Λεμεσού,poreia kourdon, lemesou