Μανχάταν:Νεκροί/τραυματίες: Τρομοκρατικό κτύπημα

Νεκροί και τραυματίες είναι ο απολογισμός επεισοδίου που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Λόουερ Μανχάταν, σύμφωνα με αναφορές.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης έχει τεθεί υπό κράτηση ένας ύποπτος. Δεύτερος άνδρας ο οποίος φέρεται να ήταν ο οδηγός σκοτώθηκε επί τόπου από πυρά των αρχών. Αναφορές κάνουν λόγο για 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Το FBI ερευνά την υπόθεση πλέον αφού γίνεται ξεκάθαρα λόγος για τρομοκρατικό κτύπημα ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει το κοινό ότι δεν υπάρχει λόγος απειλής πλέον.

Ωστόσο καλεί το κοινό να αποφεύγει να κινείται στην περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για σκηνές χάους και ανθρώπους μέσα στα αίματα που φώναζαν για βοήθεια. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την επίθεση, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το χρονικό

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, την οποία μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα, το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας άνδρας που οδηγούσε μικρό φορτηγάκι, τράκαρε με σχολικό, καβάλησε τον ποδηλατόδρομο, παρασύροντας αρκετούς ανθρώπους και στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ο ίδιος μάρτυρας ανέφερε πως ο οδηγός του μικρού φορτηγού βγήκε έξω με δυο πιστόλια και πυροβόλησε πέντε ή έξι φορές.

Στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης έχει σημάνει συναγερμός. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη φορά μετά την τρομοκρατική της 11ης Σεπτεμβρίου, που η Νέα Υόρκη γίνεται στόχος τρομοκρατών.

Currently there is one person in custody. No others outstanding. All information is preliminary as the investigation is ongoing. pic.twitter.com/nsaUgZ8MJH

— NYPD NEWS (@NYPDnews) October 31, 2017

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ / rt.com

Keywords
Τυχαία Θέματα