Στον ΓΕ η πρώτη υπόθεση φοροδιαφυγής

Στον Εισαγγελέα οδηγείται η πρώτη υπόθεση φοροδιαφυγής.

Μετά τη συνάντησή του Εφόρου Φορολογίας και του Γενικού Εισαγγελέα στη Νομική Υπηρεσία, στις 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΣΙΓΜΑ, πριν από μερικές μέρες, ο Γιάννης Τσαγγάρης έστειλε στον Κώστα Κληρίδη τον φάκελο της πρώτης ποινικής υπόθεσης που είχε βρεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, πρόκειται για αρκετά σοβαρή υπόθεση που στρέφεται εναντίον συγκεκριμένου προσώπου για εσκεμμένη παράλειψη δήλωσης εισοδήματος εκατομμυρίων

ευρώ. Αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει τον τελικό λόγο για την ετοιμασία του κατηγορητηρίου, το οποίου ενδεχομένως να περιλαμβάνει και άλλα ποινικά αδικήματα, πέραν των φορολογικών.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ ότι, "Για τη συγκεκριμένη υπόθεση στάληκε μια πρώτη δέσμη στοιχείων και δεν αποκλείεται ο Γενικός Εισαγγελέα να ζητήσει από το Τμήμα Φορολογίας περαιτέρω πληροφορίες για ενδεχόμενη στοιχειοθέτηση ποινικής δίωξης".

Σύμφωνα με πληροφορίες,η έκβαση της πρώτης αυτής υπόθεσης αναμένεται να καθορίσει την πορεία και άλλων παρόμοιων σοβαρών υποθέσεων για τις οποίες το Τμήμα Φορολογίας έχει συλλέξει ενοχοποιητικά στοιχεία.

Στις υποθέσεις περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένες που σχετίζονται με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Σε ό,τι αφορά την εξέταση της συγκεκριμένης παγκόσμιας λίστας ξεπλύματος μαύρου χρήματος, οι εισπράξεις από φορολόγηση φυσικών και νομικών προσώπων ανήλθαν, μέχρι σήμερα, στα 1,8 εκ. ευρώ.

Εκκρεμεί , η ολοκλήρωση της διερεύνησης ορισμένων σοβαρών περιπτώσεων στη λίστα Λαγκάρντ, οι οποίες, πιθανόν, να αποφέρουν στο κράτος και άλλα εκατομμύρια ευρώ που είχαν καταλήξει σε ελβετικές τράπεζες.

Εντωμεταξύ, σε μια άλλη εξέλιξη, λήγει στις 3 Ιανουαρίου 2018 το σχέδιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αμέσως, όπως δηλώνει ο Έφορος Φορολογίας, θα αρχίσει η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, για μη καταβολή φόρων ακίνητης περιουσίας, ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, το Τμήμα Φορολογίας προέβη σε ρυθμίσεις με 4500 οφειλέτες για συνολικό ποσό 150 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον Έφορο Φορολογίας προωθείται νομοσχέδιο που θα επιτρέπει, εκτός από τραπεζικές καταθέσεις και κινητή περιουσία, την κατάσχεση και ακίνητης περιουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα