Εξαιρέσεις για δωρεάν rapid τεστ: Πόσες εξετάστηκαν και πόσες εγκρίθηκαν

Ελάχιστοι είναι αυτοί που αιτήθηκαν και έλαβαν ιατρική βεβαίωση για να μπορούν να υποβάλλονται δωρεάν σε εξέταση rapid τεστ, καθώς για ιατρικούς λόγους δεν συνίσταται να εμβολιαστούν. 

Η εν λόγω διαδικασία, τη διεξαγωγή της οποίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας τον περασμένο Ιούλιο, αποσκοπεί στην αποφυγή δυσμενούς

διάκρισης εναντίον εξαιρετικών περιπτώσεων, όπου άτομα τεκμηριωμένα δεν συνιστάται να εμβολιαστούν.

Για τον σκοπό αυτό είχε δημιουργηθεί ειδική Επιτροπή σε συνεργασία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, αποτελούμενη από Ιατρικούς Λειτουργούς διαφόρων ειδικοτήτων, η οποία και εξετάζει τις αιτήσεις. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΙΣ, Γιώργος Μιλτιάδους, μιλώντας στο SigmaLive, μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί περί τις 500 αιτήσεις. 

Από αυτές, μόνο το 1%-2% των αιτητών έλαβαν ιατρική βεβαίωση με την οποία μπορούν να υποβάλλονται σε δωρεάν εξέταση rapid τεστ και εξαιρούνται του εμβολιασμού. 

Όπως σημείωσε, η Επιτροπή συνεχίζει να λαμβάνει αιτήσεις, κυρίως από εγκυμονούσες και άτομα με ιστορικό αλλεργιών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιτητές θα πρέπει να συμπληρώσουν κατάλληλα το σχετικό Έντυπο και να το αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση ηλεκτρονική διεύθυνση vacexceptcertification@mphs.moh.gov.cy, επισυνάπτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αναφέρονται σε αυτό. Σημειώνεται πως είναι απαραίτητη η προσκόμιση σχετικής γνωμάτευσης από Ιατρικό Λειτουργό της σχετικής ειδικότητας με τον ιατρικό λόγο που επικαλείται ο αιτητής.

Διαβάστε επίσης 

Αυτή είναι η διαδικασία βεβαίωσης κατ’ εξαίρεση για δωρεάν rapid test

Keywords
Τυχαία Θέματα