Αποκαλύψεις Λοϊζίδη για πόρισμα Ως Δαμέ - «Δεν είπαμε τίποτα…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Χείμαρρος εμφανίστηκε στο Μεσημέρι και Κάτι ο Νίκος Λοϊζίδης, Πρόεδρος Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Παγκύπριας Συντεχνίας ΙΣΟΤΗΤΑ, τόσο για το πόρισμα για την πορεία Ως Δαμέ όσο και για την απόδραση από το Νοσοκομείο Πάφου.

«Δικαίωμα του Αρχηγού να αποφασίσει για διαθεσιμότητα. Από εκεί και πέρα αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε την ποσότητα των κρατουμένων αλλά και τον εξοπλισμό τους. Μόλις το 30% των αστυνομικών βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Θα γίνει συνάντηση με τον Αρχηγό όπου θα τεθούν όλοι οι προβληματισμοί μας. Πάμε δουλειά, θα έρθουν πίσω με ποινική ή

πειθαρχική; Θα έρθουν πίσω σώοι;», διερωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης: Επεισοδιακή σύλληψη του 43χρονου δραπέτη:Καταδίωξη στη Λεμεσό με κλεμμένο ταξί

«Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλοι οι αστυνομικοί φορτώθηκαν από μια πειθαρχική. Φορτώνουμε στους αστυνομικούς των 1000 ευρώ μια πειθαρχική. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλο το φάσμα της ευνομίας του κράτους είναι η πρώτη γραμμή. Οι αστυνομικοί βάζουν σε δεύτερη μοίρα την σωματική τους ακεραιότητα και οικογενειακή γαλήνη», είπε ο κ.Λοιζίδης.

«Θέλουμε αστυνομικό – απλό παρατηρητή; Αυτό θέλουμε ή θέλουμε τον αστυνομικό που θα μπει στη φωτιά, θα συλλάβει υπόκοσμο, ταραξίες, εγκληματικά στοιχεία. Τι κράτος θέλουμε, τι Αστυνομία θέλουμε επιτέλους;», συμπλήρωσε.

Επεισόδια Κολοκάση

«Τώρα που τελείωσε η έρευνα και μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα, έγινε μια έρευνα με ανακριτικές καταθέσεις ενώ υπήρχαν προκηρύξεις. Ο νόμος είναι καθαρός λέει ότι δεν υπάρχει καμία ποινική ή αστική ευθύνη για τυχόν σωματική βλάβη από χρήση βίας μετά από προκήρυξη. Κι όμως εμείς υπομέναμε αυτό το εξάμηνο μέχρι να τελειώσουν το πόρισμα.

Διαβάστε επίσης: Έκτροπα ΔΙΑ: Το Ανώτατο εξετάζει ακύρωση ενταλμάτων σύλληψης τεσσάρων

Εμείς περιμέναμε υπομονετικά και δεν είπαμε ότι αφού υπήρχε προκήρυξη δεν έπρεπε καν να ληφθούν ανακριτικές καταθέσεις. Δεν είπαμε επίσης ότι στον πίσω δρόμο ήταν τα γραφεία ενός από τα μεγαλύτερα κόμματα του τόπου και οι ταραξίες πήγαιναν εκεί να τα διαλύσουν για να ταραχθεί η ευνομία του κράτους. Ούτε αυτό ένοιαξε κανέναν. Ήρθαμε στα επεισόδια του ΔΙΑ και πάλι στήνουμε τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής στον τοίχο», είπε. 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα