Πολιτιστική και πολιτική τζιχάντ διατάζει ο Ερντογάν

Κορυφώνεται η εθνικιστική έξαρση της Τουρκικής ηγεσίας ενόψει των εκλογών, καθώς Ταγίπ Ερντογάν και Γκρίζοι Λύκοι οραματίζονται το μεγάλο τουρκικό έθνος και «κηρύσσουν» πολιτική τζιχάντ εναντίον των πάντων, καθώς μόνο με τον όρο πολιτική τζιχάντ θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει το νέο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου.

Λίγο περισσότερο από ένας μήνας έχει απομείνει για την αναμέτρηση και οι δημοσκοπήσεις δεν είναι

τόσο υπέρ του, όσο θα τις ήθελε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ως εκ τούτου κάνει αυτό που ξέρει καλά, κορυφώνει την επιθετική ρητορική και βασίζεται στην εθνικιστική έξαρση που προκαλεί.

Το πλήθος στην προεκλογική του χθες στο Σαράγεβο παραληρούσε μαζί του, φώναζαν «Allah ou Akbar» και Σουλτάνος Ερντογάν, ο ίδιος δε κάλεσε τους Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό να αναμειχθούν στην πολιτική της χώρας που ζουν, στη Γερμανία, τη Γαλλία και αλλού και να αναλάβουν ενεργό ρόλο στα κόμματα και τις κυβερνήσεις, να μπουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Σημειώνοντας μάλιστα ότι για να μπορούν να προωθήσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας επιβάλλεται αφενός να λάβουν υπηκοότητες και μετά να ακολουθήσουν αυτά τα βήματα.

Στο πλευρό του ήταν και ο πρώτος πρόεδρος της ανεξάρτητης Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ο οποίος μάλιστα είπε ότι τον Ερντογάν τον έστειλε ο Θεός.

Ο Αλίγια Ιζετμπέγκοβιτς κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει υπέρ του Ερντογάν, κι άκουσε τον Ταγίπ Ερντογάν να κατηγορεί τη Γαλλία ότι σκότωσε 5 εκ. ανθρώπους στην Αλγερία, εκατοντάδες χιλιάδες στη Ρουάντα και τη Λιβύη και παράλληλα να διεκδικεί εδάφη σε Αιγαίου και φυσικούς πόρους σε κυπριακή ΑΟΖ.

Από ότι διαφάνηκε σήμερα σε άλλη προεκλογική εκδήλωση του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη φορά, τόσο ο Ερντογάν, όσο και ο συνεταίρος του Μπαχτσελί, οραματίζονται και προτάσσουν την ούτω καλούμενη Μεγάλη Τουρκία.

«Από το Κιρκούκ στην Ιερουσαλήμ, από το Ταλαφάρ στην Κύπρο, από το Κασγκάρ μέχρι το Καραμπάχ είμαστε εχθροί για κάθε πόνο, παγίδα και επίθεση που έγινε, επειδή είμαστε το μεγάλο τουρκικό έθνος. Επειδή είμαστε τα νερά του Ισλάμ, με αίμα, ζωή και γνώση. Είμαστε μια συνείδηση βασισμένη στην πεποίθηση, την αξίωση και τη θέληση».

Αυτά είπε επί λέξει σε αυτή την προεκλογική εκδήλωση ο πολιτικός προϊστάμενος των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί και τον χειροκρότησε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κι έχει απομείνει άλλος ένας μήνας πριν την αναμέτρηση της κάλπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα