Δικαιώθηκε ο Τρικωμίτης!

Ο Ανδρέας Τρικωμίτης έκανε ένσταση για την ήττα στο τουρνουά MCP 8 της Θεσσαλονίκης και δικαιώθηκε, αφού οι ανεξάρτητοι κριτές άλλαξαν το αποτέλεσμα. Έτσι, ο Τρικωμίτης δικαιώθηκε αφούθ το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν λανθασμένο.

Η γραπτή δήλωση του Τρικωμίτη:

"Στις 5 Μαΐου 2018, διεξήχθη ο αγώνας μου στο MCP 8. Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν λανθασμένο ή ίσως έγινε

εσκεμμένα, αφού και οι τρεις κριτές ήταν από την Θεσσαλονίκη και γνώριζαν τον αντίπαλο μου καθώς και τον προπονητή του.

Στο ΜΜΑ υπάρχουν κριτήρια βαθμολόγησης που δείχνουν ξεκάθαρα ποιος είναι ο νικητής σε κάθε αγώνα και δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι αυτοί οι κανόνες και τα κριτήρια πρέπει να ισχύουν σε κάθε αγώνα ανεξαρτήτως του ποιος θέλουμε να είναι ο νικητής. Οι σημαντικότεροι πόντοι προέρχονται όταν ρίχνεις τον αντίπαλο σου στο έδαφος περνάς την άμυνα του και έτσι εξασφαλίζεις πλεονεκτική θέση για να μπορέσεις να δουλέψεις με χτυπήματα. Σίγουρα δεν κερδίζεις ένα ολόκληρο αγώνα και ειδικά και τους τρεις γύρους από μια μόνο μικρή εκδορά ή κάποια περιορισμένα χτυπήματα στο πάνω μέρος της μάχης.

Προχωρήσαμε άμεσα με ένσταση και στην επαναξιολόγηση του αγώνα από ανεξάρτητους κριτές ψηλού επιπέδου. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από εκείνο που πάρθηκε στο τέλος του αγώνα τότε πρέπει να διορθωθεί. Διόρθωση αποτελέσματος έχει γίνει ξανά στο παρελθόν επίσημα σε κάποιες από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του κόσμου.

Στην περίπτωσή μας επτά ανεξάρτητοι κριτές συμπεριλαμβανομένου του UFC και Cage Warriors πραγματοποίησαν αυτή τη διαδικασία για την επανεξέταση του αγώνα. Μετά την όλη διαδικασία πήραμε τα αποτελέσματα στις 18 Μαΐου και επτά από τους επτά κριτές με έχουν αδιαμφησβήτητα να κερδίζω τον αγώνα".

Keywords
Τυχαία Θέματα