Πολιτικές διαβουλεύσεις Κύπρου - Ρουμανίας

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Λευκωσία πολιτικές διαβουλεύσεις Κύπρου – Ρουμανίας, μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Αλέξανδρου Ν. Ζήνων και του Ρουμάνου Υφυπουργού Εξωτερικών, Πρέσβη George Ciamba.

Ανακοίνωση από το Υπουργείο αναφέρει ότι στις διαβουλεύσεις έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς που μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία των δύο χωρών, όπως για παράδειγμα ο τουρισμός, η εκπαίδευση και η συνεργασία στους πολυμερείς οργανισμούς.

Συζητήθηκαν

επίσης περιφερειακά ζητήματα συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Γειτονίας, της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία, των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, ενώ ο ΓΔ ενημέρωσε τον συνομιλητή του για την τις τριμερείς συνεργασίες της Κύπρου και της Ελλάδας με τις χώρες της περιοχής. Τέλος, έγινε ανταλλαγή απόψεων επί του Brexit και της διαδικασίας ένταξης της Ρουμανίας στον χώρο Schengen και στην Ευρωζώνη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Ciamba πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργο Λακκοτρύπη, καθώς και τον Διαπραγματευτή της Ε/Κ πλευράς, Πρέσβη Ανδρέα Μαυρογιάννη

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα