Πόλεμος Γενικού Ελεγκτή-Πέτρου Μάτσα

Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης ανοίγει ο Γ.Ελεγκτής. Καταγγέλλει τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, επιτρέπει την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων από λειτουργούς υγείας του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, στις 15 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντικών έθεσε υπόψην τόσο του Υπουργού Υγείας όσο και του Γενικού Ελεγκτή περίπτωση υψηλόβαθμου διοικητικά γιατρού στο δημόσιο ο οποίος παρέπεμπε ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα... με το αζημίωτο!

Στις 2 Φεβρουαρίου, ο Πράσινος Βουλευτής, επανήλθε μη έχοντας οπουδήποτε απάντηση.

10 του

μηνός και ακόμη τίποτα από το Υπουργείο.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία όμως, με επιστολή ημερομηνίας 27 Ιανουαρίου, προς τον Γιώργο Περδίκη, κοινοποιημένη και στον Υπ. Υγείας και την Διευθύντρια του Υπουργείου, ρίχνει φως στο σκοτάδι που φέρεται να επιβλήθηκε στην υπόθεση, δαχτυλοδείχνοντας τον Πέτρο Μάτσα!

Η Χριστίνα Γιαννάκη, έδρασε καθηκόντως και εγκαίρως, ζητώντας από τον Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών να προσκομίσει εντός 15θημέρου εξηγήσεις για την υπόθεση...οι οδηγίες της όμως έπεσαν στο κενό.

Και δεν είναι η πρώτη φορά, που επιδεικνύει ανάλογη συμπεριφορά ο Πέτρος Μάτσας σημειώνει στην επιστολή του ο Γενικός Ελεγκτής!

Τον Νοέμβριο του 2015 ζητήθηκε από το γραφείο του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μέσω της Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, η συμβολή του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών για άλλη υπόθεση εργαζόμενων στα δημόσια νοσηλευτήρια που εξυπηρετούσαν ιδιωτικά συμφέροντα. Οι απαντήσεις που έδωσε επί της συγκεκριμένης υπόθεσης κρίθηκαν τον Δεκέμβριο ως μη ικανοποιητικές και του ζητήθηκε εκ νέου να τοποθετηθεί μέχρι τις 22 του μηνός.

Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχουν απαντηθεί τα πιο πάνω από τον Διευθυντή των ιατρικών Υπηρεσιών.

Κλείνοντας ο Γενικός Ελεγκτής, που αν και κλήθηκε, δε θέλησε να σχολιάσει, παρακαλεί τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας να λάβει τα δέοντα μέτρα για την καθυστέρηση που προκαλεί με τις μη δράσεις του ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα