Περδίκης σε Υπ. Υγείας: Δώσε τα στοιχεία για τη διαπλοκή

Έκκληση προς τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη να εφαρμόσει τα λόγια και να συμβάλει ώστε να παραδοθούν στο Γενικό Ελεγκτή τα στοιχεία που απαιτούνται για να διερευνήσει τις καταγγελίες για διαπλοκή γιατρών και νοσηλευτών με ιδιωτικές επιχειρήσεις και προώθηση ασθενών και φαρμάκων συγκεκριμένων εταιρειών, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Σε δήλωση στη Βουλή, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι φαίνεται πως ο χώρος της δημόσιας υγείας

ταλανίζεται και από άλλη μάστιγα, εξηγώντας ότι σύμφωνα με καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη του, “ορισμένοι γιατροί και νοσηλευτές συμβλήθηκαν με σχετικές ιδιωτικές επιχειρήσεις και προωθούν ασθενείς μετατρέποντας τους σε πελάτες” αυτών των επιχειρήσεων.

Συνεχίζοντας είπε ότι έχουν περιέλθει στην αντίληψη των Οικολόγων καταγγελίες που αφορούν διευθυντή κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της διερεύνησης αυτών των καταγγελιών από τον περασμένο Οκτώβρη μέχρι σήμερα και ρωτώντας, γιατρούς και νοσηλευτές, πληροφορήθηκε για τη γνωστή υπόθεση του νεκροτομείου, όπου υπάρχει η καταγγελία ότι ευνοούνται συγκεκριμένα γραφεία κηδειών.

Ανέφερε ότι πληροφορήθηκε επίσης για την υπόθεση των γηροκομείων και την προώθηση ηλικιωμένων ατόμων από νοσηλευτές σε συγκεκριμένους οίκους ευγηρίας και για την προώθηση συγκεκριμένων φαρμάκων έτσι ώστε να ευνοούνται ιδιωτικά φαρμακεία με συνταγές που δίνονται κάτω από το τραπέζι.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων ανέφερε ότι ο ίδιος ενημέρωσε τον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος του απάντησε ότι διερευνά όλες τις καταγγελίες από καιρό, αλλά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η έλλειψη στοιχείων αφού “φαίνεται ότι ο Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών αρνείται να συνεργαστεί” με την Ελεγκτική Υπηρεσία και με τη Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι είναι λυπηρό να υπάρχει αυτή η έλλειψη συνεργασίας για τη διερεύνηση των όποιων καταγγελιών ιδιαίτερα όταν αυτές οι καταγγελίες είναι επώνυμες και προέρχονται από διαφορετικές πηγές.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα