Ποιους αφορά η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο ρεύμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρία αποφάσισε την προσωρινή μείωση του συντελεστή του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια. 

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου ανέφερε ότι η μείωση αφορά τα νοικοκυριά που είναι στον κώδικα 01 και 02 και τους πελάτες που έχουν θερμοσυσσωρευτές στα υποστατικά τους.

«Αυτό θα διαρκέσει για περίοδο 3 μηνών και θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου που θα ξεκινήσει η καταγραφή

της ένδειξης της κατανάλωσης των πελατών μας.  Αφορά όλους του οικιακούς πελάτες και για τους οικιακούς πελάτες που εντάσσονται στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού θα υπάρξει μεγαλύτερη μείωση και μεγαλύτερη διάρκεια. Σε αυτές τις κατηγορίες των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού θα σημειωθεί μειώσει στο 5% και θα διαρκέσει για 6 μήνες» ανέφερε η κα Παπαδοπούλου.

Συνέχισε λέγοντας, «Η μείωση που προσφέρει η ΑΗΚ είναι στον λογαριασμό, αυτό σε χρήματα μεταφράζεται σε 24 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα προσφέρει η Αρχή Ηλεκτρισμού πίσω στην κοινωνία και είναι συνέχεια των 32 εκατομμυρίων που είχε προσφέρει πέρσι που είχε δώσει ξανά έκπτωση».

Μετέπειτα μιλώντας για την αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είπε ότι, «Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο δυστυχώς αυτή την περίοδο παρουσιάζει αύξηση και αυτό οφείλεται στην αυξητική τάση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς η οποία αυτές τις ημέρες παρατηρείται ότι υπάρχει κάποια σταθεροποίηση.

Επίσης τα τιμολόγια της ΑΗΚ επηρεάζονται από την αυξητική τάση της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπών θερμοκηπιακών αερίων. Η τιμή των δικαιωμάτων των 2017 ήταν 6 ευρώ ενώ αυτή τη στιγμή η τιμή των δικαιωμάτων έχει ξεπεράσει τα 80 ευρώ τον τόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιους, ΦΠΑ, ΒΙΝΤΕΟ,poious, fpa, vinteo