Δρ. Κολιού: Το ποσοστό θετικότητας θα αυξηθεί με την επικράτηση της Όμικρον

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας Δρ. Μαρία Κολιού, η οποία μίλησε για τη μετάλλαξη Όμικρον, αλλά και για τους εμβολιασμούς στα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών.

Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο ήπια από τις προηγούμενες μεταλλάξεις. «Η μεταδοτικότητα της είναι πενταπλάσια από την προηγούμενη μετάλλαξη και γι’ αυτό είναι πιθανόν να έχουμε τις ίδιες εισαγωγές με πριν».

Διαβάστε ακόμη: Επιφυλάξεις επιστημόνων για το αντιικό χάπι της Merck

κατά της covid

Πρόσθεσε ότι τώρα περιμένουν μια νέα επιδημιολογική καμπύλη η οποία θα οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον, τονίζοντας ότι σε κάποια στιγμή θα αντικαταστήσει την Δέλτα. «Αν καταφέρουμε να μειώσουμε την επιδημιολογική καμπύλη τότε η όμικρον μπορεί να αποτελέσει το τέλος της πανδημίας».

Η Δρ. Κολιού εξήγησε ότι το ποσοστό θετικότητας δεν θα είναι το ίδιο όταν μεταδοθεί η Όμικρον στην κοινότητα, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα πήραμε αρκετά μέτρα για τα πέντε κρούσματα που εντοπίστηκαν. «Μπορεί να υπάρχουν και αλλά και να μην τα ξέρουμε», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια μίλησε και για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, εξηγώντας ότι υπάρχουν παιδιά υψηλού κινδύνου, παιδιά με καρδιοπάθειες και παχυσαρκία. «Αυτά τα παιδιά θα επιλέξουν αν θα εμβολιαστούν».

Διευκρίνισε ότι σε αυτές τις ηλικίες δεν υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί εμβολιασμένων παιδιών, ενώ στην ηλικία 12-15 ετών εμβολιάστηκαν εκατομμύρια παιδιά και είναι γνώστες οι παρενέργειες.

Δείτε όλη τη συζήτηση:
 

Keywords
Τυχαία Θέματα