Χριστουγεννιάτικες αγορές: Πώς θα λειτουργήσουν φέτος

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ευρωπαϊκές πόλεις – και όχι μόνο – έχουν ήδη φορέσει τα γιορτινά τους για να υποδεχθούν τους λάτρεις των γιορτών.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές (Christmas market) αν και εν καιρώ πανδημίας έχουν στηθεί, με στόχο να δώσουν στον κόσμο το πνεύμα των γιορτών ακόμη και εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων στην Ευρώπη.

Πέρυσι, η Ευρώπη ακύρωσε όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές λόγω της πανδημίας, φέτος, σχεδόν το 90% των χριστουγεννιάτικων

αγορών είναι ανοικτά.

Σύμφωνα με το Forbes, η Πράγα είναι η μόνη που έκλεισε τις χριστουγεννιάτικες αγορές της, ενώ η Βιέννη είχε κλείσει προσωρινά, αφού η χώρα είχε επιβάλει καθολικό lockdown, για να ανοίξει το υπόλοιπο μισό του Δεκεμβρίου.

1 Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι από τις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών ως χριστουγεννιάτικος προορισμός με την ατμόσφαιρα να μαγεύει μικρούς και μεγάλους.
Η ατμόσφαιρα στους δρόμους της πόλης είναι μαγευτική, με τις χριστουγεννιάτικες αγορές να έχουν ανοίξει για τους επισκέπτες.

Η Advent Feast στη Βασιλική του Αγίου Στέφανου στη Βουδαπέστη είναι για άλλη μία χρονιά μία από τις καλύτερες και ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης. Το παγοδρόμιο, το ζεστό κρασί, οι λιχουδιές από την ουγγρική κουζίνα και το μεγαλύτερο 3D show φώτων της Ευρώπης δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για να νιώσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων.

2. Βασιλεία, Ελβετία

Η χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται στην καλοδιατηρημένη παλιά πόλη, στις Barfüsserplatz και Münsterplatz, θεωρείται η ομορφότερη και μεγαλύτερη της Ελβετίας.

Σύμφωνα με την έρευνα του European Best Destinations είναι και η καλύτερη της Ευρώπης για φέτος. Περίπου εκατό ψηλά πεύκα περιστοιχίζουν τους δρόμους και στέκονται σαν φωτισμένοι φρουροί που δείχνουν το δρόμο στον επισκέπτη.

Η αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά της Βασιλείας έχει μια μοναδική ατμόσφαιρα. Η καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη ακτινοβολεί στα χριστουγεννιάτικα φώτα, με τα καταστήματα και τις προσόψεις πολλών κτιρίων να λάμπουν με πρωτότυπες διακοσμήσεις.

Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο, που κατατάσσεται στα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα δέντρα της Ευρώπης, στέκεται στην πλατεία Münsterplatz με στολίδια του γνωστού διακοσμητή Johann Wanner.

3. Μετς, Γαλλία

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Metz συγκαταλέγεται τα τελευταία 10 χρόνια μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γαλλία.

Η ρόδα του Λούνα πάρκ και πολλά άλλα μαγαζάκια που προσφέρουν τοπικά προϊόντα κάνουν αυτόν τον προορισμό ελκυστικό για ταξιδιώτες που αναζητούν τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη.

4. Βιέννη, Αυστρία

Αν και η Βιέννη ακύρωσε ως τα μέσα του Δεκέμβρη τις Χριστουγεννιάτικες αγορές, θα λειτουργήσει  κανονικά για τον υπόλοιπο μήνα σύμφωνα με τις αποφάσεις που είχε πάρει η χώρα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

Οι ωραιότερες πλατείες της Βιέννης μεταμορφώνονται σε μια μαγική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με αρώματα χριστουγεννιάτικων αρτοσκευασμάτων.
Μια από τις πιο γνωστές αγορές είναι η  «Vienna Magic of Advent», που μετατρέπει την πλατεία του Δημαρχείου σε μια λαμπερή παραμυθένια χώρα με τα δέντρα να διακοσμούνται γιορτινά.

5. Βρυξέλλες Βέλγιο

Το «Winter Wonders» είναι η πιο διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βέλγιο,  όπου την επισκέπτονται κάθε χρόνο περίπου 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες. Είναι από τα μεγαλύτερα γεγονότα που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες με την πόλη να «ντύνεται» με τα γιορτινά της.
Η πρωτεύουσα της Ευρώπης, οι Βρυξέλλες, είναι εδώ και αρκετά χρόνια μια από τις πρωτεύουσες των Χριστουγέννων μαζί με τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη.

6. Λονδίνο, Βρετανία

Μπορεί το Λονδίνο να φιγουράρει πάντοτε στους πιο γνωστούς προορισμούς όμως η αλήθεια είναι πως τα Χριστούγεννα μεταμορφώνεται και αυτή η εποχή φαντάζει ως η πιο ιδανική για να βρεθεί κανείς εκεί. Η Carnaby Street, το Hyde Park, η Winter Wonderland, αλλά και η παραμικρή γωνιά ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε έναν κόσμο γεμάτο λάμψη και μαγεία.

Ντυμένη με τα γιορτινά της η πόλη ποικίλοι από υπαίθριες ξύλινες pubs, πάγκους με διακοσμητικά και πολύχρωμα ζαχαρωτά και καταστήματα.

Πληροφορίες από Forbes, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστουγεννιάτικες, Πώς,christougenniatikes, pos