Ποια η πιθανότητα να κλείσουν σχολεία σε περίπτωση τοπικού lockdown

Προς συζήτηση αλλά άγνωστο μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο είναι το εάν τα νέα πιο αυστηρότερα μέτρα με πιθανότητα τοπικού lockdown σε Πάφο και Λεμεσό, θα επεκταθούν στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επί τάπητος έχει τεθεί και η εισήγηση όπως σε περίπτωση τοπικού lockdown παραμείνουν κλειστά και συνεχίσουν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση τα Γυμνάσια και Λύκεια στις

πόλεις που έχουν ακουμπήσει «κόκκινο» σε αριθμό κρουσμάτων.

Όπως και κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος έτσι και αυτή τη φορά, φαίνεται πως από την εξ αποστάσεως θα εξαιρεθούν οι μαθητές της Γ΄Λυκείου λόγω των Παγκύπριων εξετάσεων.

Από την άλλη φαίνεται πως κανονικά θα συνεχίσουν την φοίτησή τους σε Πάφο και Λεμεσό τα παιδιά της Δημοτικής Εκπαίδευσης αφού σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν το προηγούμενο διάστημα οι ειδικοί, τα παιδιά μικρότερης ηλικίας δύσκολα μπορεί να φέρουν και να μεταδώσουν τον ιό. Επίσης το προηγούμενο διάστημα, διαφάνηκε πως εάν τα μικρά παιδιά παραμείνουν στο σπίτι θα χρειαστούν ενήλικα για τη διαδικασία εξ αποστάσεως.

Αυτό θα δυσχέραινε την κατάσταση εάν τα παιδιά θα έχουν επαφή με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (γιαγιά και παππού). Στόχος όπως δηλώνει πάντα το Υπουργείο Παιδείας, είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά. Δεν αποκλείεται ωστόσο λόγω της έξαρσης του ιού στις δύο πόλεις τα δεδομένα να ανατραπούν με μοναδικό στόχο την αναχαίτιση της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης 

COVID-19: 198 νέα κρούσματα - 76 οι νοσηλευόμενοι

Πληροφορίες ΚΥΠΕ: Επικρατέστερο σενάριο τοπικό lockdown σε Λεμεσό και Πάφο

Keywords
Τυχαία Θέματα