Συγχαρητήριο στον Μπάιντεν, ευχαριστήριο στον Τραμπ

Αμέσως μετά το συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον Τζο Μπάιντεν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε αντίστοιχα ένα ευχαριστήριο μήνυμα και στο φίλο του Ντόναλντ Τραμπ, εξαίροντας τη συνεργασία τους τα τελευταία 4 χρόνια, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Διαβάστε ακόμη: Συγχαρητήριο τηλεγράφημα Ερντογάν προς Μπάιντεν

«Κύριε Πρόεδρε, ελπίζω οι εκλογές

στη χώρα σας να ήταν επωφελείς για το φίλο και σύμμαχο λαό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ανεξάρτητα από τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα και πώς θα διαμορφωθούν, σας ευχαριστώ για το ειλικρινές και αποφασιστικό σας όραμα κατά την τετραετή περίοδο της προεδρίας σας, που προσέδωσαν αξία στα κοινά συμφέροντα και στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ», αναφέρει το τηλεγράφημα προς τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα σεβαστά μας συμφέροντα απαιτούν την περαιτέρω βελτίωση της ιστορικής φιλίας, της εταιρικής σχέσης και της συμμαχίας μεταξύ των λαών μας σε σωστή βάση, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Τουρκία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προς αυτόν τον στόχο.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για τη θερμή φιλία σας και να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχές για ειρήνη και ευημερία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», καταλήγει στο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα