Ποια είναι τα πιο ανατριχιαστικά επαγγέλματα;

Οι οδηγοί ταξί, οι ιδιοκτήτες sex shop, οι κληρικοί, οι κλόουν και οι ταριχευτές είναι κάποιοι, μόνο, από τους επαγγελματίες - νικητές, στη λίστα με τα πιο φρικιαστικά επαγγέλματα. Η ανατριχιαστική μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση New Ideas in Psychology.

Tην εν λόγω μελέτη την έκανε μια ομάδα ερευνητών από το Knox College, στο Illinois.

Για πρώτη φορά έγινε προσπάθεια συστηματικής καταγραφής των χαρακτηριστικών που συχνά προκαλούν αποστροφή ή και τρόμο.

Κατά γενική ομολογία, οι άντρες θεωρούνται πιο απειλητικοί, πιο αλλόκοτοι και πιο ανατριχιαστικοί, αν κάνουν κάποιο από τα προαναφερθέντα επαγγέλματα.

Στη λίστα των ανατριχιαστικών εμπίπτουν και κάποια αλλόκοτα, όπως το να συλλέγει κάποιος κούκλες, έντομα ή κομμάτια του σώματος, όπως δόντια, κόκαλα ή δάχτυλα. Επίσης όσοι κάνουν "παρακολούθηση" - των πουλιών, για παράδειγμα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Francis McAndrew, ο λόγος που κάποιοι άνθρωποι μας τρομάζουν περισσότερο από άλλους, έχει να κάνει με έναν έμφυτο μηχανισμό συναισθηματικής απόκρισης στην αβεβαιότητα που νιώθουμε όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ενδεχόμενη απειλή. Με τον τρόπο αυτό, παραμένουμε σε εγρήγορση όταν ένας άνθρωπος ή μια κατάσταση δεν μας παρέχει το αίσθημα της ασφάλειας.

Πηγή: healthmag

Keywords
Τυχαία Θέματα